Naslovna Politika Zorana Mihajlović u Majdanpeku: Četiri milijarde za puteve u Borskom okrugu

Zorana Mihajlović u Majdanpeku: Četiri milijarde za puteve u Borskom okrugu [Video]

701
0

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetili su danas Majdanpek gde su se sastali sa čelnicima Borskog upravnog okruga, gradonačelnikom Bora i predsednicima opština Negotin, Kladovo i Majdanpek.

Grad Bor i opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek tokom ove građevinske sezone dobiće nove i rekonstruisane puteve na najkritičnijim deonicama, a radove vredne četiri milijarde dinara finansiraće republika. Ovo je, između ostalog, rekla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tokom obilaska Majdanpeka.

Potpredsednica Vlade i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastali su se u Majdanpeku sa načelnikom Borskog okruga Vladimirom Stankovićem, ali i čelnim ljudima Majdanpeka, Bora, Negotina, Kladova, Draganom Popovićem, Aleksandrom Milikićem, Vladimirom Veličkovićem i Sašom Nikolićem.

Dogovorili smo se da se ove godine rekonstruišu putevi Кučevo-Majdanpek, Кladovo-Milutinovac, Selište-Bor, kao i Negotin-Zaječar. Potencijala u Borskom okrugu ima mnogo i glavni utisak sa sastanka mi je da ljudi ovde imaju energiju, optimizam i jasne planove šta žele da realizuju”, rekla je Zorana Mihajlović.

Na sastanku u Majdanpeku rečeno je i da će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara.

Pored rekonstrukcije putnog pravca Niš-Zaječar, koji je počeo, nastavljaju se radovi na pruzi od Brodica do Majdanpeka u dužini od 10 kilometara, a naredne godine se planira poboljšanje kvaliteta pruge od Majdanpeka do Prahovo pristaništa.

“Od izuzetne je važnosti povezivanje ministarstava i lokalnih samouprava. Danas je dogovoreno dosta planova koji će se realizovati u ovoj i narednoj godini. Ovo je veliki pomak za Borski okrug i siguran sam da ćemo prve rezultate današnjih dogovora videti već ove godine”, rekao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog okruga.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su radove na rekonstrukciji sportske hale u koju će biti uloženo 32 miliona dinara iz budžeta republike.

Rekonstukcija ove hale počela je 4. marta i u narednih 60 dana biće potpuno zamenjen parket, urađen krov i obnovljene svlačionice i mokri čvorovi, kako bi ovaj sportski objekat mogli da koriste majdanpečki sportski klubovi, rekreativci i školarci.

“Cilj nam je da privučemo turiste, razvijamo sportsku infrastrukturu i jačamo omladinske organizacije. Samo u Sportski centar „Кarataš“ do sada smo uložili 210 miliona dinara. Takođe, želimo da nadahnemo mlade da pomognu u razvoju lokalne zajednice”, rekao je ministar Udovičić.