Naslovna Ekonomija Zoran Drobnjak obišao radove na rehabilitaciji puta Karbulovo – Trnjane

Zoran Drobnjak obišao radove na rehabilitaciji puta Karbulovo – Trnjane

1031
0

Zoran Drobnjak, vršilac dužnosti direktora JP „Putevi Srbije“ sa saradnicima obišao je danas radove na rekonstrukciji državnog puta prvog B reda broj 35, na deonici Кarbulovo  – Trnjane.

 

U gradovima i opštinama Borskog i Zaječarskog okruga u ovom trenutku radi se na rekonstrukciji puteva na više deonica. Za revitalizaciju putne mreže  na putnim pravcima Negotin – Zaječar, Kladovo – Donji Milanovac i Zaječar – Knjaževac uloženo je 3,6 milijardi dinara.

„Ranije smo ovde uradili deonice u dužini od 28 kilometara, a sada radimo 20 kilometara puteva ka Negotinu i pet kilometara ka Zaječaru i te deonice će biti kao pista. Vrednost radova puta ka Negotinu iznosi 600 miliona dinara, a ka Zaječaru oko 115 miliona dinara.  Ono što je Negotincima bitno je da ćemo krajem avgusta početi sa radovima na putu od Negotina ka Mokranju, ka graničnom prelazu sa Bugarskom. Ta deonica je veoma loša i gledaćemo da je završimo do jula sledeće godine“,  rekao je Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“, koji je ovu deonicu posetio i 2017. godine.

U opštini Negotin trenutno se radi na rekonstrukciji kolovoza na delu državnog puta prvog B reda broj 35, Кarbulovo  – Trnjane, koji je i bio u najlošijem stanju.

Država je, rečeno je prilikom obilaska radova u opštini Negotin, u revitalizaciju putne mreže  za rekonstrukciju puteva Negotin – Zaječar uložila  715 miliona, a u obnovu međunarodnog puta ka bugarskoj granici uložiće još oko 600 miliona dinara.

“Ceo istok Srbije je postao jedno veliko gradilište. Na ovo se čekalo preko 30 godina i mogu da kažem da je ovo veliki posao i velika stvar za celu istočnu Srbiju, a posebno za opštinu Negotin. Ovo je žila kucavica ka glavnom putnom pravcu koji nas spaja sa Beogradom i ovo je tek početak svih radova što se tiče infrastrukture koji će se u opštini Negotin i u Borskom i Zaječarskom okrugu raditi u narednom periodu”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

U avgustu će,  najavio je Drobnjak, JP “Putevi Srbije” rekonstruisati  dve deonice državnog puta drugog B reda 398, Luka – Salaš – Brusnik – Rečka – Negotin, i to negotinsku Кarađorđevu ulicu od Upravne zgrade Muzeja do nekadašnje Mlekare u dužini od 1.520 metara,  deonicu od semafora kod bolnice do semafora na  ulazu u naselje „Veljko Vlahović“,  kao i deo lokalnog i državnog puta u dužini od 6,2 km od Negotina do graničnog prelaza na HE „Đerdap dva”.