Naslovna Sport Zona Istok: Pobeda „Hajduk Veljka“, remi „Branika“

Zona Istok: Pobeda „Hajduk Veljka“, remi „Branika“

620
0

Ovog vikenda odigrane su utakmice 12. kola Zone Istok. U duelu sa Piroćancima negotinski predstavnici uknjižili nove bodove.

Foto: I. Mitrović

Negotinski „Hajduk Veljko“ je pred svojom publikom naneo prvi poraz pirotskom „Tanasku Rajiću“, ekipi koja je do ovog kola imala sedam pobeda i četiri remija.  Derbi u Negotinu karakterisala je jednaka želja oba aktera da uknjiže nove bodove, ali je negotinski tim igrao kompletnije i na kraju duela slavio sa 2:0, poluvreme 1:0.

Oba puta u listu strelaca upisao se Miloš Jakovljević, prvi put u 29. a potom i u 68. minutu.

Ovom se pobedom negotinski tim popeo na treću poziciju sa 25 bodova, odmah iza komšijskih FK „Timok 1919“ i „Bor 1919“ koji imaju 34, odnosno 28 bodova. „Tanasko Rajić“ je, iako ima 25 bodova, na četvrtom mestu zbog lošije gol razlike.

Naš drugi predstavnik u Zoni, „Branik“ iz Štubika ovog vikenda je, takođe, igrao protiv Piroćanaca, ekipe „Jedinstva“, koja zauzima peto mesto na tabeli. I ovaj duel je protekao u znaku fer i plej igre i želje oba tima da se što bolje pozicioniraju.

Utakmica je nakon početnih 2:0 za domaćina u prvom poluvremenu, zahvaljujući  Aleksi Vujadinoviću iz FK „Branik“ završena sa 2:2 i podelom bodova.  Trenutno je štubički tim na 11. mestu sa 14. bodova.Vujadinović  se u listu strelaca upisao u 76. minutu golom iz jedanaesterca, a zatim i tri minuta kasnije. Strelci za „Jedinstvo“ bili su Robert Petrović u devetom minutu i Predrag Petković u 32.

U narednom kolu očekuje nas domaći derbi u kojem će snage odmeriti jedina dva negotinska predstavnika u Zoni, „Branik“ i „Hajduk Veljko“. Utakmica se igra u nedelju 5. novembra od 13 sati i 30 minuta u Štubiku.