Naslovna Sport Zona Istok: FK „Dunavu“ šampionski pehar

Zona Istok: FK „Dunavu“ šampionski pehar

781
0

Fudbalski klub „Dunav“ pobednik je Zone Istok. Tim iz Prahova je u 30 kola nanizao 24 pobede i četiri remija, uz dva izgubljena meča što mu je sa 76 bodova donelo prvu poziciju i povratak u viši rang – Srpsku ligu Istok.

Pobednički pehar Fudbalskog klubu „Dunav“ uručio je danas u Prahovu Ivan Pešić, predsednik Fudbalskog saveza Borskog okruga i potpredsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, neposredno pred početak poslednje utakmice 30. kola Zone Istok u kojem je prahovski tim ugostio FB „Bor 1919“, sa kojim je igrao nerešeno 2:2.

FK „Dunav“  se tako nakon jednogodišnjeg „gostovanja“ u Zoni Istok vraća u društvo srpskoligaša u kojem je igrao šest sezona.

„Iza nas je sezona koja je bila prilično ujednačena i nije bila nimalo laka za nas. Pojačali smo se u zimskom prelaznom roku i doveli par pojačanja koja su čak i iznad potrebnog kvaliteta koje ova liga zahteva tako da smo sa Stefanom Rudićem, Aleksandrom Jovanovićem postigli pun pogodak. Značilo nam je mnogo njihovo iskustvo i kvalitet koji poseduju tako da smo i zahvaljujući svim ostalim igračima koje smo zadržali uspeli da ostvarimo cilj. Mislim da smo mogli da budemo i ubedljiviji, ali s obzirom da je veliki broj igrača stalno zaposleno i nemaju dovoljno vremena to je bilo neki maksimum koji smo mogli da pružimo u ovoj polusezoni“, kaže Mladen Stepanović, trener FK „Dunav“.

Prahovljani su u Zoni Istok zabeležili 24 pobeda, četiri remija i dva poraza. U 30 utakmica dali su 92 gola, a primili 22.  Nakon kraćeg odmora, ističu u klubu, kreću i pripreme za što bolji start u Srpskoj ligi Istok.

„Samo u slučaju da zadržimo kompletan igrački kadar i dovedemo pet-šest ozbiljnih pojačanja možemo da predstavljamo adekvatnog rivala za ostale srpskoligaše. To je ono što je preko potrebno i što je minimum, bez toga jednostavno ne bi imali šta da tražimo u Srpskoj ligi. Infrastrukturno, to izgleda solidno, potrebni su još minimalni radovi o čemu uprava kluba vodi računa“, dodaje Stepanović.

Drugo mesto ovogodišnjeg šampionata Zone Istok zauzeo je pirotski „Tanasko Rajić“ sa 73 boda, treći je „Balkanski“ iz Dimitrovgrada sa 66, a četvrti „Bor 1919“ sa 52 boda. Na petoj i šestoj poziciji sa 51. bodom su FK „Đerdap“ iz Kladova i belopalanački „Rajko Mitić“. Poslednja je „Zvezda“ iz Blata sa osam, a pretposlednja kobišnička „Sloga“  sa 22 boda.

„Sezona je do samog kraja bila neizvesna, nikad takmičenje nije bilo regularnije i mogu da kažem da je „Dunav“ i infrastrukturno i igrački i po organizaciji najviše i zaslužio ovo prvo mesto jer je najbolji klub trenutno“, kaže Ivan Pešić, potpredsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.