Naslovna Sport Značajna pobeda stonotenisera “Hajduk Veljka”

Značajna pobeda stonotenisera “Hajduk Veljka”

309
0

U zadnjem kolu prvog dela plej – auta Druge lige Regionalnog stonoteniskog saveza Niš (RSTSN) negotinski stonoteniseri savladali su u gostima STK Bor sa 4:1.

Mladen Milovanović slavio je u prvom meču sa 3:1 protiv Aleksandra Stošanovića, da bi u sledećem Pavle Pucarević sa 3:0 pobedio Lazara Jovanovića. Pucarević je bio uspešan i protiv Stošanovića koga je pobedio sa 3:0, a Milovanović je drugu svoju pobedu u duelu protiv STK Bor izvojevao sa 3:1 protiv Marka Stojanovića, koji je, pak, pobedio Miloša Zlatanovića sa 3:0.

Ovakvom igrom Negotinci su uknjižili dva nova boda i izbili na prvo mesto sa četiri pobede i jednim porazom.

Slede STK “Pusta reka” iz Bojnika, STK “Ozren” iz Sokobanje i STK  RSTK Pirot koji imaju po tri pobede i po dva poraza.

“Najverovatnije će se među ove četiri ekipe traziti dve koje će zadržati drugoligaški status, pošto će društvo drugoligaša napustiti četiri tima. Bez obzira na dva boda prednosti, biće neizvesno i u drugom delu, pošto od ove četiri ekipe, svaka svaku može da pobedi, što je i pokazao prvi deo”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Već narednog vikenda naši stonoteniseri gostuju “Pustoj reci”, koja u svojim redovima ima jednog od najboljih igrača u Ligi, Đorđa Jovića, koji je u Negotinu ostvario dve pobede.

“Negotincima ide u prilog što sa svim ekipama koje su pobedili u prvom delu imaju dobar količnik u partijama, ako dođe do situacije da više ekipa ima isti broj bodova na kraju. Nepovoljno je, međutim to što sa svim ekipama koje su nam konkurenti za prva dva mesta igramo u gostima. Nadamo se da će nam dva boda prednosti, dobar količnik partija i setova, a  i podatak da  je moguće da se direktni konkurenti međusobno pobede, biti dovoljni za jedno od prva dva mesta. Ipak, najviše će zavisiti od dobre igre naših igrača”, dodaje Miljković.