Naslovna Društvo Značajna godina za negotinsku Tehničku školu

Značajna godina za negotinsku Tehničku školu

646
0

Tehnička škola u Negotinu 2021. godinu završila je uspešnom realizacijom tri projekta koja su joj donela bolje uslove rada, unapređenje rada kroz međunarodnu razmenu  i ulazak u dualno obrazovanje.

Zahvaljujući sredstvima Programa preraspodele investicionih sredstava u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u negotinskoj Tehničkoj školi je na kraju 2021.  investirano 1.421.256 dinara, a sredstva u visini od 220.000 dinara obezbedila je lokalna samouprava iz svog budžeta. U ovoj negotinskoj srednjoj školi zamenjeno je sedam svetlarnika, ulazna vrata škole, osam velikih i dva mala prozora kao i vrata koja vode na balkon škole.

“Godina za nama je za Tehničku školu u Negotinu bila jako uspešna  u svakom pogledu. Ušli smo u program dualnog obrazovanja sa kompanijom “Eliksir” i upisali dva odeljenja koja će praktičnu nastavu obavljati u ovoj kompaniji. Škola je posle devet godina ponovo upisala četiri odeljenja prvog razreda, dok smo kraj kalendarske godine završili zamenom stolarije što je bio veoma zahtevan i težak posao s obzirom na dimenzije svetlarnika”, kaže Saša Nikolić, direktor negotinske Tehničke škole.

Prvi put škola će zahvaljujući programu Erasmus +  iskustva u nastavnom procesu razmeniti sa kolegama i učenicima van granica Srbije.

Zahvaljujući projektu “Međunarodnim iskustvom bogatimo mladost” učenici završnih razreda Tehničke škole i njihovi profesori boraviće 10 dana u Beču gde će u školama koje realizuju sličnu nastavu sticati nova iskustva.

Projekat  “Međunarodnim iskustvom bogatimo mladost”  Erasmus + programa vredan je 42.432 evra a finansira se iz Fondacije Tempus.