Naslovna Ekonomija Zlato u Bergamu “Kremenu” Vinarije “Matalj”

Zlato u Bergamu “Kremenu” Vinarije “Matalj”

531
1

Na 14. Međunarodnom takmičenju “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme” održanom nedavno u Bergamu (Italija) kaberne „Kremen“ iz 2016. godine, negotinske Vinarije „Matalj“ osvojio je zlatnu medalju sa 86,667 poena.

Ovogodišnja selekcija merloa i kabernea u Bergamu, okupila je učesnike iz čak 25 zemalja sveta od Argentine, Australije, Kanade, Kine, Čilea, preko Španije, Francuske, Nemačke, SAD, Južne Afrike, ali i Izraela, Italije, Hrvatske i Srbije, koji su na ocenjivanje poslali svoja vina berbe 2012. do 2017.

Čak 82 enologa i stručnjaka iz Italije i 32 zemlje sveta ocenjivali su 251 vino, koliko ih je stiglo na ovo prestižno takmičenje, među njima i uzorke iz šest srpskih vinarija, među kojima je i negotinska Vinarija „Matalj“ sa svojim nadaleko poznatim kaberne sovinjonom „Kremen“, berbe 2016.

Ovo vino, zagasite rubin boje, poniklo od najboljih grozdova ubranih u Tamniču, u vinogradu „Kremenjača“ porodice Mladenović, stručni žiri  14. Međunarodnog takmičenja “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme” ocenio je sa 86,667 poena i zlatnom medaljom.

Vinarija porodice Mladenović novim nagradama za svoja vina iz ovog dela istočne Srbije, poznatom i po najvećem broju sunčanih dana, domu internacionalnih i autohtonih sorti, na velika vrata vraća Negotinsku krajinu na vinsku kartu sveta, gde joj je od vajkada i mesto.

1 KOMENTAR

  1. Prvo,najiskrenije cestitke,od srca.Ovo je najlepsa vest koju sam cuo,ovo je put kojim negotinski vinari,privreda i lokalna samouprava treba da idu.Za to imaju Boziji blagoslov.Samo da se malo bolje organizuju,i da bez sujete,krenu za unukom cuvenog negotinskog direktora Gimnazije Dimitrija Mladenovica Matalja.Zivi bili!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.