Naslovna Sport Zlatna kaciga Draganu Balačikiću

Zlatna kaciga Draganu Balačikiću

1123
0

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS) u petak su u Beogradu proglašeni šampioni u auto-moto i karting sportu. Zlatna kaciga dodeljena je i Negotincu Draganu Balačikiću.

Foto: Privatna arhiva Dragana Balačikića

Dragan Giga Balačikić, naš najtrofejniji vozač i autentičan predstavnik auto-moto sporta Negotinske krajine ovenčao se Zlatnom kacigom za rezultate u poslednjoj sezoni.

Pobednik Velike nagrade Novog Pazara, šampion u svojoj klasi, rekorder na brojnim trkama širom Srbije još jednom je pokazao da se upornost i trud isplati, naročito kada se nešto voli.

“U 2018. sam od pet trka na tri bio prvi u generalnom plasmanu, bio sam šampion u klasi i šampion u generalnom plasmanu, tako da u 2018. imam dve titule, a u sezonama 2016. i 2017. po jednu”, kaže za NG portal Dragan Giga Balačikić.

Negotinskom i srpskom šampionu na godišnjoj ceremoniji dodele nagrada AMSS-a uručena je Zlatna kaciga, kao i Luki Kotorčeviću i Aleksi Radojkoviću, koji je pored Zlatne dobio i Dijamantsku kacigu u auto sportu za sezonu 2018.

U Belexpo centru u Beogradu Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i Aleksandar Vulin, ministar odbrane uručili su nagrade i šampionima u disciplini Moto Kros MX3, Viktoru Langu, kao i Draganu Dragoju i Slobodanu Vasiljeviću u disciplini Moto Klasik.

Uručena su i specijalna priznanja za doprinos razvoju i afirmaciji auto-moto i karting sporta zaslužnim pojedincima, kao i pojedinim medijima za izuzetan doprinos u afirmaciji auto-moto i karting sporta.