Naslovna Društvo „Zlatna bućka Đerdapa“ okupila iskusne alase iz Srbije i Bugarske

„Zlatna bućka Đerdapa“ okupila iskusne alase iz Srbije i Bugarske

644
0

Ovogodišnja 35. manifestacija „Zlatna bućka Đerdapa“ okupila je u Tekiji 27 posada iz Srbije i Bugarske sa ukupno 54 alasa, koji su za dva dana ulovili 44 soma, ukupne težine od 155,8 kilograma.

U lov na soma bućkom učestvovalo 27 timova; Foto: Miroslav Jovanović

Pobednici ovogodišnje jubilarne „Zlatne bućke“ su Branislav Stanković iz Šapca i Petar Peca Jonović iz Tekije, koji su za dva dana na potesu od Trajanove table do Hajdučke vodenice ulovili osam somova teških ukupno 39,7 kilograma.

Drugo mesto pripalo je Ištvanu Bati iz Martonoša i  Žarku Čekerdžinu sa Pala sa ulovom od 16,7 kilograma, dok su Goran i Zoran Milivojević iz Kladova sa ulovom od 14,8 kilograma izborili treće mesto.

Veliko interesovanje posetilaca; Foto: Miroslav Jovanović

U konkurenciji od 27 posada sa 54 takmičara soma kapitalca od 13, 5 kilograma, dugačkog 111 santimetara ulovili su Branislav Petrović iz Velike Vrbice i Tekijanac Dejan Jonović  koji živi u Beogradu, dok je Petar Peca Jonović uz pomoć Branislava Stankovića ulovio kapitalca od 12 kilograma.

“Opština Kladovo je prepoznala ovu manifestaciju, kao bitnu za razvoj turizma u našoj opštini i u velikoj meri je podržala njenu organizaciju. Naišli smo i na razumevanje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje je finansijskim sredstvima, takođe, pomoglo organizaciju ove manifestacije”,  kaže David Đurđević, direktor Turističke organizacije opštine Kladovo.

Za dva dana ulovljena 44 soma ukupne težine od 155,8 kilograma; Foto: Miroslav Jovanović

Najvećeg soma dugačkog 111 santimetara i teškom 13,5 kilograma ulovili su Branislav Petrović iz Velike Vrbice i Tekijanac Dejan Jonović  koji živi u Beogradu, dok je Peca Jonović iz Tekije uz pomoć svog kolege Branislava Stankovića iz vode izvukao soma teškog 12 kilograma.

Na “Zlatnoj bućki” nije izostalo ni kuvanje tradicionalne riblje čorbe, a mnogobrojni gosti su mogli da uživaju i u dečjem karnevalu, izboru najlepše okućnice, takmičenju dece u pecanju ribe udicom na plovak u okviru “Tekijanka kupa”, kao i u Kočinom turniru u malom fudbalu.