Naslovna Društvo Zimski susreti učitelja opštine Kladovo

Zimski susreti učitelja opštine Kladovo

223
0

U Kladovu će se tokom vikenda na 35. Zimskim susretima učitelja Srbije okupiti šezdesetak prosvetnih radnika i vaspitača ove opštine.

Foto: Đorđe Staniševski

Udruženje kladovskih učitelja (UKLU) okupiće na 35. Zimskim susretima učitelja tridesetak prosvetnih radnika iz pet osnovnih škola opštine Kladovo, osnovne Muzičke škole „Konstantin Babić“ i Predškolske ustanove „Neven“.

Prosvetari će biti u prilici da prošire svoja znanja na temu vaspitnog rada sa učenicima “Da drug drugu bude drug – odeljenje kao tim za prevenciju vršnjačkog nasilja, kroz teoriju i praksu“,  ali i  usvoje novine iz oblasti rada škole „Akciono istraživanje u funkciji samovrednovanja rada obrazovno-vaspitne ustanove“.

Udruženje kladovskih učitelja je po drugi put domaćin Zimskih susreta učitelja, a ovogodišnja edukacija najavljena je za nedelju 24. februar.

Susreti prosvetnih radnika biće prilika da izdavačke kuće predstave svoja nova izdanja. Svetlost dana ugledaće na promociji i Bilten Udruženja kladovskih učitelja u kome su predstavljene sve do sada realizovane aktivnosti ovog strukovnog udruženja.

Inače, Udruženje kladovskih učitelja (UKLU) sa sedištem u Kladovu osnovano je 2014. godine i okuplja više od 70 članova.

Za predsednika skupštine Udruženja, kladovski prosvetari izabrali su učiteljicu Jovanku Modrić, a za predsednika Udruženja učiteljicu Jasminu Kazaković.