Naslovna Društvo Zimski raspust za negotinske prosvetare u znaku seminara

Zimski raspust za negotinske prosvetare u znaku seminara

273
0

Negotinski prosvetni radnici, kao i predhodnih godina, februarski raspust provode na dodatnoj edukaciji.

U OŠ „Vera Radosavljević“ biće održan seminar na temu “Odrastanje bez alkohola, droge, kocke, sekti i nasilja”

Prvi seminar najavljen je za 6.februar u OŠ “Ljuba Nešić” u Zaječaru i to za nastavnike likovne kulture, matematike, tehničkog i informatičkog obrazovanja i biologije. Predavači su savetnici-spoljni saradnici Školske uprave Zaječar.

U Negotinskoj gimnaziji 8. februara prosvetari će prisustvovati seminaru pod nazivom “Ocenjivanje u funkciji efikasnog učenja i saznavanje u nastavi”, dok će se u OŠ “Vera Radosavljević” govoriti više na temu “Odrastanje bez alkohola, droge, kocke, sekti i nasilja”.

“Edukacija nastavnika za korišćenje on–line obuke po evropskim standardima na primerima programa za obradu teksta”  naziv je obuke koja je namenjena prosvetarima u Tehničkoj školi, dok će se njihove kolege u Poljoprivrednoj školi u Bukovu baviti temom “Problemska i istraživački orijentisana nastava”.

Novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, školama daje široku autonomiju u kreiranju nastave.

Za njegovo efikasno sprovođenje neophodna je edukacija nastavnika, jer će se reforma, po rečima Mladena Šarčevića, ministra prosvete i tehnološkog razvoja, odnositi na samu angažovanost nastavnika u toku nastave.

Reforme su najavljene za prvi i peti razred u osnovnim školama, kao i za prvu godinu u srednjim školama. U međuvremenu, čeka se i reforma gimnazija.