Naslovna Društvo Zimski raspust u znaku stručnog usavršavanja za prosvetne radnike

Zimski raspust u znaku stručnog usavršavanja za prosvetne radnike

628
0

U Osnovnoj školi „Vera Radosavaljević “ u toku je dvodnevni seminar sa temom „Projektna nastava“.

Projektna nastava, samo je jedna od novina sa kojom su se u septembru susreli nastavnici u osnovnim školama u Srbiji.

Stručna usavršavanja prosvetara su zato neophodna, kao bi oni odgovorili na sve izazove koji su pred njih stavljeni, a tiču se unapređenja nastave.

Dejan Pejčić, autor i predavač seminara „Projektna nastava“

Autori seminara  „Projektna nastava“ i predavači, Dejan Pejčić i Saša Manić, na ovu temu već nekoliko godina razgovaraju sa nastavnicima širom Srbije i imaju višegodišnje iskustvo koje koriste u svom radu i prenose ga kolegama.

„Svakako da ćemo pokušati da sistematišemo ono što oni već znaju i da ih uputimo u neke nove tajne izvođenja i realizacije projektne nastave. Ponudićemo teme koji mogu da realizuju u svom radu sa učenicima. Osnovni cilj je da skinemo enigmu sa te projektne nastave koja je trenutno zastupljena školama u Srbiji“, ističe Dejan Pejčić, inače nastavnik računarstva i informatike u Ekonomskoj školi i nastavnik programiranja u odeljenju obdarenih za računarstvo u Gimanziji „Bora Stanković“  u Nišu.

Protekla dva dana, 30 nastavnika i učitelja u Osnovnoj školi „Vera Radosvaljević“ upotpunilo je svoja znanja kada je Projektna nastava u pitanju.

„Nakon seminara naši utisci su da nastavnici  mnoge stvari  znaju i koriste ta znanja u svom radu, ali naš zadak je da ih uputimo jedne na druge da među predmetno sarađuju jer će tako razviti i veštine i komepetencije koje su za učenike veoma značajne. Sigurno ćemo i sa seminara iz Negotina  poneti pozitivne utiske i pomoći nastavnicima da projeknu nastavu sa učenicima realizuju na pravi način“, kaže za NG portal Dejan Pejčić, inače stručni saradnik Školske uprave Niš.