Naslovna Sport Ženska ekipa STK “Hajduk Veljko” uspešna i u Bečeju

Ženska ekipa STK “Hajduk Veljko” uspešna i u Bečeju

247
0

Negotinske stonoteniserke na drugom turniru Prve lige Srbije u Bečeju nastavile da nižu pobede.

Jelena Popović, Kristina Ivanova i Luna Jovanović

U Bečeju su minulog vikenda odigrana još četiri kola Prve lige Srbije u okviru kojih su stonoteniserke STK “Hajduk Veljko” ostvarile nove bodove i šansu za bolji plasman u ligi.

Nakon četiri pobede na prvom turniru u Vršcu negotinske stonoteniserke su u petom kolu zaigrale i više nego sigurno savladavši STK “Rapid” sa 4:3.

U šestom kolu negotinske igračice suočile su se sa ekipom STK “Unirea” iz Uzdina koja važi za jednog od kandidata za Super ligu, ali i pored dobre igre naših takmičarki ekipa iz Uzdina slavila je sa 4:0.

Meč sedmog kola sa STK “Slavija” iz Kovačice odlučivao je o tome hoće li se naše devojke naći u plasmanu od prvog do šestog mesta i u plej – ofu u gornjem ili donjem mestu tabele. Luna Jovanović i Kristina Ivanov donele su u ovom susretu po dve pobede i pobedile “Slaviju” sa 4:2.

Osmo kolo protiv neugodne ekipe STK “Detelinara” iz Bačke Palanke, koju su sačinjavale sve iskusne igračice, nekadašnje superligašice, veli Slobodan Miljković, trener negotinskih stonoteniserki, trebalo je da potvrdi kvalitet Negotinki. Luna i Kristina su ponovo zaigrale odlično i sa dve pobede donele krajnji rezultat od 4:2.

“Treba istaći da je i Jelena Popović dala značajan  doprinos, jer sam je u taktičkom postavljanju redosleda igračica, na neki način žrtvovao neugodnijim igračicama, kako bi Luna i Kristina  imale lakši put do ostvarivanja pobeda”, naglašava Slobodan Miljković.

U jesenjem delu prvenstva ostalo je da se odigraju još tri kola i to sva tri sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Negotinske stonoteniserke će ta tri kola igrati protiv STK Kanjiža, STK “Borac” iz Čačka i STK Zmajevo, koji u svojim redovima imaju igračice koje su se kalile i u višim ligama.

Trenutno naše prvoligašice sa sedam pobeda i jednim porazom zauzimaju drugo mesto na tabeli.