Naslovna Društvo Žena sa zavejane Turije rodila dečaka

Žena sa zavejane Turije rodila dečaka [VIDEO]

874
0

Mirjana Vacić (30) sa Turije kod Plavne rodila je sinoć u negotinskoj bolnici dečaka teškog 3,7 kilograma, koji je na porođaju ocenjen čistom desetkom. Do bolnice je ova hrabra žena deo puta morala da pešači kroz smetove.

Zavejana Turija

Zbog smetova koji se na Turiji kod Plavne kreću i do dva metra meštani ovog zaseoka kod Plavne danima imaju probleme sa snežnim smetovima. Mirjana Vacić, međutim, uspešno je evakuisana sa zavejane Turije da bi na vreme stigla u bolnicu i porodila se, rodivši dečaka, svoje treće dete.

“I majka i beba se dobro osećaju i sve je prošlo u najboljem redu. Beba je dobila čistu desetku”, kaže doktor Aleksandar Banković, specijalista ginekologije i akušerstva u negotinskoj bolnici.

 

Ekipe zimskog održavanja, zadužene za taj deo opštine, odmah po pozivu, pošle su u Turiji, raščišćavajući deo po deo puta.

Kako su smetovi bili izrazito visoki, uz maksimalne napore stigli su blizu porodilje, a žena je deo puta morala da pređe pešice, kroz smetove.

“Ženi je pukao vodenjak, a kako je trećerotka, porođaj je mogao da krene svaki čas”, objašnjava hitnost ovog postupka dr Banković.

Srećom, na vreme je stigla u bolnicu gde je rodila dečaka, teškog 3,7 kilograma. Beba je na porođaju dobila najvišu ocenu – desetku.