Naslovna Društvo Zdravstveni centar u Negotinu dobio dva nova sanitetska vozila

Zdravstveni centar u Negotinu dobio dva nova sanitetska vozila

1169
0

Ministarstvo zdravlja doniralo je Zdravstvenom centru u Negotinu dva savremena vozila.

Zdravstveni centar u Negotinu bogatiji je za jedno sanitetsko vozilo kompletno opremljeno za pružanje neophodne hitne medicinske pomoći u slučaju potrebe, kao i vozilo za transport pacijenata sa osam sedišta.

„Donaciju smo dobili kao hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19. Mnogo nam znače ova vozila, prvenstveno jer smo opština sa velikim brojem seoskih ambulanti, a znači nam i zato što smo od tercijarnih ustanova udaljeni i do 350 kilometara“, kaže dr Jasmina Jelenković, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.

Nova vozila, donacija Ministarstva zdravlja, značajno će, ističu u negotinskoj zdravstvenoj ustanovi, doprineti  unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga.

„Vozila koja smo dobili nam puno znače zato što smo inače bili u deficitu sa vozilima. Sada ih imamo četiri za dalji transport koji su maltene svakodnevni, a ponekad ih ima i više dnevno, ka tercijarnim ustanovama u Srbiji. Novo je novo i očekujemo da potraje malo duže“, kaže Dejan Veselinović, šef voznog parka Zdravstvenog centra u Negotinu.

Sanitetsko vozilo za urgentne ekipe kompletno je opremljeno za hitan transport pacijenata na dalje lečenje u veće zdravstvene centre.

„Vozilo je kompletno opremljeno, ima EKG monitoring, aaspirator, defibrilator, oksigenu terapiju, vreću za izvlačenje povređenih i sve što je potrebno za hitan transport pacijenata u bilo kom pravcu iz Negotina. Tu je i mesto za medicinsku sestru – tehničara i lekara koji će ići u pratnju jednog takvog teškog pacijenta“, dodaje dr Jelenković.

Inače, Ministarstvo zdravlja je za potrebe zdravstvenih centrara u Srbiji nabavilo ukupno 329 najmodernijih i najstavremenijih sanitetskih vozila, vrednih više od 15 miliona evra.