Naslovna Društvo Zbog virusa korona otkazane vojne vežbe za obveznike iz Borskog okruga

Zbog virusa korona otkazane vojne vežbe za obveznike iz Borskog okruga

896
0

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srbiji sve vojne vežbe i aktivnosti vojnih obveznika, otkazana su do kraja 2020.

Foto: Ivan Mitrović

Centar Ministarstva odbrane teritorijalno nadležan za Grad Bor i opštine Negotin, Kladovo i Majdanpek, obaveštava vojne obveznike, koji se vode u vojnoj evidenciji i koji su od ukidanja vanrednog stanja do 20. jula dobili pojedinačne pozive za izvršenje vojne, radne i materijalne obaveze, da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji obustavljaju sva pozivanja i aktivnosti do kraja kalendarske 2020. godine.

Otkazuju se sva pojedinačna pozivanja radi uvođenja u vojnu evidenciju i saopštenja ratnog rasporeda i vojnih vežbi, zatim sva pojedinačna pozivanja radi saopštavanja ratnog rasporeda i vežbi jedinica civilne zaštite i sva pojedinačna pozivanja radi saopštavanja rasporeda za vlasnike stvari i pregleda stvari iz popisa, navodi se u saopštenju Centra Ministarstva odbrane.

Do kraja 2020. obustavljena su i sva pojedinačna pozivanja osoba u rezervnom sastavu radi obučavanja starijih od 30 godina, koji nisu služili vojni rok.

Prijave kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem za septembarski i decembarski uputni rok će se primati u svim kancelarijama Centra Ministarstva odbrane Bor uz prethodni poziv telefonom na brojeve 030/422-388 ili 066/8700590.