Naslovna Društvo Zbog snega na snazi drugi stepen pripravnosti

Zbog snega na snazi drugi stepen pripravnosti

271
0

Zbog snega koji je počeo da pada u Negotinskoj i Timočkoj krajini i najavljenih padavina u ostalim krajevima Srbije, JP “Putevi Srbije” uputili su apel vozačima da budu “posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu”.

fotografija: Igor Mitrović

Kako se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda od ponedeljka u ostalim krajevima Srbije očekuje sneg uz formiranje snežnog pokrivača, JP “Putevi Srbije” apeluju na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put.

Ukoliko, ipak, moraju da putuju, vozačima se savetuje da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura i moguće poledice.

“Na snazi je drugi stepen pripravnosti koji podrazumeva angažovanje 50 odsto predviđene mehanizacije u punktovima. Na osnovu vremenskih uslova i vremenske prognoze koja se neprekidno prati, Štab zimske službe,ukoliko bude potrebno, izdaće nalog za povećanje stepena pripravnosti, kako bi se obezbedili uslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja”, navodi se saopštenju JP “Putevi Srbije”.