Naslovna Društvo COVID-19 Zbog povećanog broja pregleda negotinska kovid ambulanta radi do 22 sata

Zbog povećanog broja pregleda negotinska kovid ambulanta radi do 22 sata

1094
0

Broj obolelih od kovida- 19 u opštini Negotin ponovo je povećan, pa je ovdašnja kovid ambulanta produžila radno vreme i radi od 7 do 22 sata. Za poslednja 72 sata evidentirana su 83 nova kovid slučaja, od kojih i šestoro dece od jedne do 13 godina.

Virus korona potvrđen je kod skoro svake treće od 272 testirane osobe sa prebivalištem na teritoriji opštine Negotin. Od 83 osobe kod kojih je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa korona njih 42 su žene, a 41 je muškarac do 84 godine starosti. Virus je potvrđen i kod šestoro dece, uzrasta od jedne do 13 godina. Trenutno na teritoriji opštine Negotin ima 337 aktivnih korona slučajeva.

U protekla 72 sata od posledica virusa preminula su dva pacijenta. U bolnici je trenutno zbrinuto 27 kovid pozitivnih bolesnika sa upalom pluća, od kojih je 11 primljeno za vikend i u petak. Na kiseoničkoj potpori je njih 15. Dve su osobe sa težim simptomima upućene na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu, a četiri su nakon završenog lečenja otpuštene kući.

U protekla tri dana, navode u Zdravstvenom centru u Negotinu, u kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja lekari su pregledali 192 osobe, od kojih se njih 116 prvi put javilo sa nekim od kovid simptoma, a 76 ih je došlo na kontrolu.

Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulanta u Negotinu produžila je radno vreme i sada radi od 7 do 22 časa.