Naslovna Društvo Zbog izlivanja Timoka zatvaraju se putevi u timočkom delu opštine Negotin

Zbog izlivanja Timoka zatvaraju se putevi u timočkom delu opštine Negotin

1951
0

Lokalni putevi do Kovilova, Aleksandrovca i put Crnomasnica-Braćevac biće zatvoreni za saobraćaj u večernjim satima, zbog bezbednosti, jer se u tom delu opštine Timok izlio.

Foto: Opština Negotin

Putni pravac  Crnomasnica-Braćevac zbog izlivanja Timoka neprohodan je na samoj raskrsnici i dalje ka selu Tamnič u dužini od oko 150 metara, utvrdili su članovi stručno-operativnog tima za zaštitu od poplava Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Na ovoj deonici ima vode na kolovozu, visine oko pola metra, kao i kod sela Tamnič, u blizini Železničke stanice gde na putu ima vode visine od oko 30 santimetara i teško je prohodno.

Članovi stručno-operativnog tima za zaštitu od poplava Štaba za vanredne situacije utvrdili su obilaskom terena i da je lokalni put L 7, od državnog puta A reda broj 169 do sela Кovilovo, prohodan, ali da na toj deonici mestimično ima vode na kolovozu u visini od pet santimetara.

I lokalni put L 10, od  državnog puta A reda broj 169 do Aleksandrovca poplavljen je u blizini Železničke stanice u Rajcu. Na pojedinim deonicama ima vode na kolovozu u visini od oko 10 santimetara.

 “S obzirom na utvrđeno činjenično stanje na navedenim putnim pravcima, na predlog Stručno-operativnog tima i saobraćajnog inspektora a uz konsultacije sa svim stručnim i nadležnim licima i službi kao i prognoze da će se u popodnevnim satima stanje pogoršati, zbog nebezbednih uslova za vožnju i opasnosti po učesnike u saobraćaju, predloženo je da se navedeni putni pravci u večernjim satima zatvore za saobraćaj uz vidno obeleženu signalizaciju”, navode se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Štab za vanredne situacije apeluje na meštane da koriste alternativne puteve i ukoliko putuju ovim putnim pravcima budu maksimalno oprezni.