Naslovna Društvo Zbog gripa još nedelju dana odmora za đake

Zbog gripa još nedelju dana odmora za đake

502
0

Vlada Republike Srbije, na predlog Ministarstva zdravlja, dala je preporuku da se zimski raspust produži do kraja sledeće nedelje.

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da se raspust u osnovnim i srednjim školama produži i na sledeću nedelju, te da školska godina biti nastavljena tek 25. februara. Razlog je povećan broja obolelih u školskom uzrastu od gripa i bolesti sličnih gripu.

„U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom gripa sa rastućim trendom nivoa kliničke aktivnosti oboljenja sličnih gripu, a imajući u vidu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, kao i to da se u uzrastu do 15 godina prijavljuju najveće stope oboljevanja od oboljenja sličnih gripu, preventivna mera produžetka raspusta značajno će uticati na smanjenje oboljevavanja od gripa u našoj zemlji“ , kaže se u preporuci Ministarstva zdravlja.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Srbiji je od simptoma sličnih grupu obolelo više od sto hiljada ljudi, a preminulo je 29.