Naslovna Projekti Završnica humanitarnog turnira u malom fudbalu: Pobednici, emocije i vatromet

Završnica humanitarnog turnira u malom fudbalu: Pobednici, emocije i vatromet

1573
0

Treći humanitarni turnir u malom fudbalu spojio je sportiste, rekreativce i humane Negotince u podršci u lečenju Dejana Pavlovića Rusa, obolelog od progresivne multipla skleroze.

Pobednici: Ekipa „X Sistem“

Završnica trećeg humanitarnog turnira u malom fudbalu “Dejan Pavlović Rus” u organizaciji rekreativaca i sportista koji se okupljaju na terenima u Park šumi “Cvećara” uveličana  je, poslednje večeri, sjajnim utakmicama, srčanoj borbi za odličja, ali i revijalnom utakmicom mladih nada i vatrometom.

Nakon intenzivnih utakmica i borbe za pobedu, tim „X Sistem“ zasluženo se popeo na vrh postolja i osvojio prvo mesto. Ova ekipa je pokazala dobar fudbal, timski duh i svakako upornost tokom čitavog turnira.

Drugo mesto pripalo je ekipi „DOO Nikolić prevoz„, koja je takođe pružila sjajne nastupe i ostavila snažan utisak na terenu.

Oba tima su u finalnoj utakmici koja je nakon 0:0 na poluvremenu, završena tesnom pobedom “X Sistema” od 1:0, pokazala posvećenost i kvalitetnu igru i osvojili su zasluženo titule prvaka i vicešampiona.

Finalisti: X Sistem i DOO Nikolić prevoz

Treće mesto osvojio je tim „Elektro Buki„, čiji je takmičarski duh do poslednjeg trenutka i te kako ostao primećen među sve brojnijim posetiocima ovog turnira koji već tri godine organizuju rekreativci i sportisti Negotina u saradnji sa prijateljima fudbala i sponzorima, a ove su godine okupili čak 38 donatora.

Titulu najboljeg igrača turnira zasluženo je osvojio Slađan Bogdanović iz “X Sistema”. Najbolji strelac je Bojan Stanojević iz ekipe “Aleksandrović DOO”, a najbolji golman Ivan Stojiljković iz tima “DOO Nikolić prevoz”.

Pored takmičarskog aspekta, važno je napomenuti da je ovaj turnir imao humanitarnu svrhu. Sva prikupljena sredstva namenjena su lečenju Dejana Pavlovića Rusa iz Negotina. Učesnici, sponzori i posetioci pokazali su veliku podršku i solidarnost prema ovoj važnoj inicijativi na čemu im se Dejan Pavlović, nekadašnji fudbaler i kolega, od srca zahvalio.

Dejan Pavlović

Turnir je bio pun sportskog duha, uzbuđenja i fer pleja. Timovi su se nadmetali sa strašću i željom za pobedom, ali uvek su poštovali protivnike i pravila igre. I početak i završnicu turnira obeležili su oni koji će na ovim terenima u godinama koje dolaze nastaviti praksu svojih roditelja i njihovih prijatelja i zajednički se angažuju  na uređenju terena u Park šumi „Cvećara“ kako bi stvorili prijatno mesto za sportske aktivnosti.

Ovoga puta su pioniri FK “Hajduk Veljko”, prvaci Druge lige Regiona istočne Srbije i deca koja su otvorila turnir odigrali jednu posebnu utakmicu, što je izazvalo veliko oduševljenje među prisutnima. To je bila prilika da se istaknu mladi talenti i da se podstakne ljubav prema sportu kod najmlađih.

Završetak turnira bio je uveličan spektakularnim vatrometom, čime je na pravi način završena manifestacija kojom je ova mala sportska zajednica pokazala kroz sportsku aktivnost, solidarnost i humanost, svoju snagu i sposobnost da istraje u svojim nastojanjima da inspiriše i motiviše ljude da se ujedine u cilju pomaganja i pružanja podrške onima kojima je to najpotrebnije.