Naslovna Društvo Završni ispit polaže 241 osmak u opštini Negotin

Završni ispit polaže 241 osmak u opštini Negotin

213
0

U tri gradske i dve seoske škole 241 učenik naše opštine polagaće do 19. juna završni ispit na kraju osmog razreda.

Učenici osmog razreda danas će rešavati test iz srpskog jezika, u utorak 18. juna iz matematike, a u sredu 19. juna i kombinovani test.

Završni ispit biće organizovan u sve tri gradske i školama u Štubiku i Kobišnici.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nema najavljenih promena u proceduri polaganja završnog ispita, u odnosu na prošlu godinu, sem pojačane kontrole učenika, kako je ministar Mladen Šarčević najavio,  kada je prepisivanje na samom testiranju u pitanju.

„Neki će se setiti da smo smenili šest načelnika školskih uprava. Setićete se da su testovi preprodavani, iznošeni, bilo je slučajeva  da se dogovore nastavnici, roditelji, inspektori, pa da na maloj maturi bude prevara koliko hoćete. Analizirali smo ih godinu-dve, pa postavili teške straže i prošle godine nije bilo prepisivanja. Nećemo sada ništa menjati, pa neka tako bude i ovog juna“, najavio je minsitar Šarčević ovih dana u obraćanju medijima.

Završni ispit je važna stepenica u obrazovanju svakog mladog čoveka. Sem provere znanja učenika stečenog kroz osnovnu školu,  na ispit se  stavlja i sam rad škola.

Preliminarni rezultati polaganja završnog ispita biće objavljeni 21. juna, a već sutradan 22. učenici će biti u prilici da podnesu eventualne žalbe.

Zvanični rezultati polaganja završnog ispita, po Kalendaru upisa u srednje škole koje je objavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, biće objavljeni 27. juna.