Naslovna Sport Završeno prvenstvo Okružne lige Bor: FK “Branik” najuspešniji

Završeno prvenstvo Okružne lige Bor: FK “Branik” najuspešniji

166
0

Utakmicama 30. kola završeno je ovogodišnje prvenstvo Okružne lige Bor u kojem su fudbaleri „Branika“ ekspresno osvojili kartu za povratak u viši rang.

FK „Branik“, Štubik

FK „Branik“ je u poslednjoj utakmici ovogodišnjeg šampionata Okružne borske lige zabeležio svoj treći poraz, jer ga je na gostovanju u Donjem Milanovcu sa 3:1 savladao domaći „Poreč“. Sa 75 bodova, 24 pobede i tri remija „Branik“ se u velikom stilu vratio u viši rang, Zonu Istok.

Na drugom mestu je FK Zlot, koji ima pet bodova manje i koji je u 30. kolu na svom terenu podelio bodove sa „Nemetalima“, igrajući 2:2. Tim iz iz Donje Bele Reke sezonu je završio na četvrtom mestu sa 50 bodova, četiri manje od trećeplasiranog Brestovca koji je ove subote slavio u Šarbanovcu u gostima sa 3:0.

Fudbaleri Urovice zabeležili su svoju 15. prvenstvenu pobedu savladavši na svom terenu Rudnu Glavu sa 3:2.  FK Urovica je sezonu odigrala odlično, uz nekoliko propuštenih prilika za bolji plasman, a peto mesto sa 48 bodova samo je podstrek da u narednom šampionatu bolje realizuju svoje ambicije.

Pobedu su u zadnjem kolu zabeležili i Mala Vrbica sa 2:1 kad komšijama iz FK „Ključ“ iz Podvrške, „Radnički“ u Klokočevcu je sa 1:0 porazio „Polom“ iz Leskova, Miloševo sa 5:1 jabukovački „Polet“ a Blizna sa 11:0 BSK iz Bukovča.

FK Miloševo je svoju prvu sezonu u višem rangu završio na 11. mestu sa 39 bodova, a „Polet“ je 14. sa 34 boda, dok je BSK na poslednjem, 16. mestu sa 14 bodova.