Naslovna Društvo Završeno dečije igralište u Naselju „Veljko Vlahović“

Završeno dečije igralište u Naselju „Veljko Vlahović“

1153
0

U okviru inicijative „Za napredak Negotinske krajine – složno“ koju Opština Negotin sprovodi u saradnji sa kompanijom „Eliksir Grupa“ i Fondacijom „Eliksir“ završeni su radovi na uređenju prvog od planiranih pet dečijih igrališta.

Novi tobogan, klackalice, ljuljaške na novoj podlozi, uz klupe i korpe za smeće, postavljeni su u Naselju „Veljko Vlahović“.

Radi se i na rekonstrukciji i opremanju igrališta u park šumi Cvećara, Naselju Srbe Jovanovića, na gradskom stadionu, kao i na izgradnji igrališta na Miloševskom putu.

„Ovo je prvo igralište koje je gotovo, preostala bi trebalo da budu postavljena u naredne dve nedelje. Nadam se da ćemo na radost mališana i njihovih roditelja konačno rešiti, taj po meni, decenijski problem s obzirom da se rade i igrališta koja su još iz perioda, mogu slobodno da kažem, mog detinjstva takva kakva su bila. Ovo je, pre svega, rezultat dobrog odnosa sa kompanijom „Eliksir“ od koje smo dobili jednu veliku donaciju u ovoj godini, ali i plan donacija za narednih 25 godina koji ćemo potpisati na po 50 miliona. Našli smo obostrani interes da poboljšamo, pre svega, kvalitet života naših sugrađana a pored, naravno, uvek potrebnog novog asfalta po mesnim zajednicama i po gradu, ovo je nešto što smatram da je ipak socijalna strana života da deca imaju svoj prostor za igru“, kaže Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin koji je danas sa svojim saradnicima obišao novo igralište u Naselju „Veljko Vlahović“.

Kako je danas u izjavi za medije rekao Veličković, vrednost prvog završenog igrališta je 2,4 miliona dinara sa PDV-om, a ukupna vrednost svih igrališta oko 17,5 miliona dinara.

U ovom trenutku u toku su radovi na uređenju parka sa dečijim igralištem u Naselju Miloševski put. Sva igrališta imaće modernu opremu za igru dece po potrebnim standardima i uz sertifikate o bezbednosti usklađene sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

U toku radovi na izgradnji igrališta na Miloševskom putu; Foto: Saša Stojkić

Kad se uređenje i opremanje svih igrališta završi, ostaje nam da čuvamo izgrađeno, podvlači Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i dodaje:

„Ponovo apelujem, kao i kad smo završili igralište u samom centru grada, da ovo moramo da čuvamo. Tu apelujem više na starije, deca su tu da se igraju, stariji su tu da ih čuvaju, a svi zajedno da čuvamo imovinu. Kao što se vidi i na samom panou, ovo igralište je napravljeno uz pomoć „Eliksira“ i Opštine Negotin a u vlasništvu je svih nas. Ovo i sva druga igrališta, kao i sve buduće što se bude radilo, kao i ono do sada je naša zajednička imovina i moramo da se ophodimo kao što se kod kuće ophodimo prema svojoj privatnoj imovini.“