Naslovna Ekonomija Završeno asfaltiranje puta od Rogljeva do Rajca

Završeno asfaltiranje puta od Rogljeva do Rajca

580
0

Završeno je asfaltiranje puta od Rogljeva do Rajca u ukupnoj dužini od 3,8 kilometara, ukupne vrednosti od 30,4 miliona dinara.

Radovi na deonici od Rogljeva do Rajca odvijali su se u okviru programa rehabilitacije državnog puta drugog A prioriteta Mokranje – Šipikovo. Reč je o deonici dugoj 3, 8 kilometara za čije je asfaltiranje utrošeno 3.120 tona asfaltne mase.

“Radovi u timočkom delu opštine su strateški veoma važni ne samo za našu opštinu nego i za republiku. Radimo na tome da oživimo timočko vinogorje, u delu proizvodnje i uzgoja vinove loze i razvoja etno turizma pivnica u Rogljevu, Rajcu i Smedovcu. I do Smedovca smo odradili put u dužini od dva kilometra”, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Na deonici od Rogljeva do Rajca ostalo je da se završi još uređenje trase, bankina, da se podkreše šiblje. Radovi na ovim poslovima su u toku.

Lokalna samouprava najavljuje da od oktobra kreću radovi na uređenju još kilometra puta od Tamniča ka Braćevcu.

“Cilj je da se ova trasa spoji i sa Brusnikom kako bi turisti iz pravca Zaječara mogli brže da stignu do pivnica. Svi koji dolaze u naš kraj dunavskom magistralom ili prolaze kroz Negotin mogu da koriste ovaj putni pravac koji je završen. Očekujemo da se iduće godine spoji deonica do Brusnika čime će i ostala sela u ovom delu opštine biti obuhvaćena i naravno putni pravac do Brusnika biće završen“ dodao je Veličković.