Naslovna Društvo Završeni radovi u parku kod negotinskog Hotela Inex

Završeni radovi u parku kod negotinskog Hotela Inex

1510
0

Radovi na uređenju parka kod negotinskog Hotela Inex, vredni pet miliona dinara, privedeni su kraju. U lokalnoj samoupravi najavljuju uređenje ostalih parkovskih površina.

Radovi na uređenju parka kod Hotela Inex predviđali su njegovo pejzažno uređenje na površini od 3.000 kvadrata, uključujući i pešačke staze, klupe, kante za otpatke.

Radovi su realizovani u okviru projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa po konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine, koje je ovaj projekat podržalo sa tri miliona dinara. Učešće lokalne samouprave iznosilo je dva miliona.

„Prostor je pejzažno uređen što će biti vidljivije na proleće. Posađeno je drveće, urađene su šahte, pešačke staze i postavljen je prateći mobilijar. Očekujem da će i ovaj deo grada biti lepa slika Negotina i mesto za odmor. Predstoje nam slične investicije a tiču se delova grada koji su propali od zuba vremena. U narednoj godini posvetićemo se parku kod Pedagoške akademije. Problema ima, rešavamo ih što uz pomoć države, što sredstvima iz budžeta lokalne samouprave. Drago mi je da smo uspeli da prevaziđemo neke veće probleme kako bismo mogli da se bavimo i ovakvim stvarima“,  rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.