Naslovna Društvo Završeni radovi na uređenju toaleta u jaslicama negotinske PU “Pčelica”

Završeni radovi na uređenju toaleta u jaslicama negotinske PU “Pčelica”

145
0

U Predškolskoj ustanovi “Pčelica” završena je rekonstrukcija četiri od šest kupatila, namenjenih našim najmlađim sugrađanima.

Predškolska ustanova “Pčelica” renovirala je četiri kupatila u jaslenom delu. Radovi vredne 2,41 milion  dinara finansirala je lokalna samouprava.

„Ova kupatila do sada nisu renovirana a stara su tridesetak godina. Problem nam je predstavljao i mokri čvor, pa naše medicinske sestre i vaspitači nisu mogli adekvatno da rade. Zato nam ova investicija mnogo znači “, kaže Gorana Ivković, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

Usluge negotinskog vrtića koristi 520 deteta od godinu do sedam godina starosti, koji su raspoređeni u pet jaslenih i 19 vrtićkih grupa. Na listi čekanja je pedesetak mališana, uglavnom beba.

„U narednoj fazi rekonstuisaćemo i preostale toalete, a  razmišljamo o nekim novim stvarima, možda novom objektu za jaslene grupe, s obzirom da je to potrebno, rekao bih na našu radost ali i opomenu da moramo ozbiljno da razmotrimo i radimo na povećanju kapaciteta za boravak naših najmlađih sugrađana. Dobra stvar je što imamo potrebe za povećanjem kapaciteta, što ujedno pokazuje da Negotin ima budućnost, jer ako nema dece onda sve ono što radimo gubi smisao“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.