Naslovna Društvo Završeni radovi na sanaciji zgrade Republičke inspekcije

Završeni radovi na sanaciji zgrade Republičke inspekcije

322
0

Radovi na rekonstrukciji zgrade Republičke inspekcije u Negotinu su završeni. Radove su sa 4,2 miliona dinara finansirali Borski upravni okrug i lokalna samouprava.

U okviru sanacije zgrade Republičke inspekcije, jedne od zgrada pod zaštitom države u centralnom gradskom jezgru, lokalna samouprava Negotin finansirala je sa 3,2 miliona dinara  radove na rekonstrukcije fasade.

Deo sredstava neophodnih za sanaciju mokrog čvora i unutrašnje radove na krečenju i stolariji, u ukupnoj vrednosti od milion dinara, obezbedio je i Borski upravni okrug preko Ministarstva finansija.

„Pre tri godine je odrađena sanacija krova po sistemu pola-pola, Borski upravni okrug i mi, svako sa po milion dinara, preko Ministarstva finansija, tako da možemo da kažemo da je ova zgrada koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, totalno reparirana“, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

On ističe da lokalna samouprava planira da dogodine rekonstruiše i zgradu u kojoj se nalazi Katastar nepokretnosti, u dogovoru i sa tom republičkom institucijom. Time bi, kaže Veličković, centralno gradsko jezgro bilo potpuno rekonstruisano i to za duži vremenski period.

„Imali smo razgovore sa direktorom Katastra u Beogradu oko rekonstrukcije zgrade negotinskog katastra u kojoj i opština ima svoje prostorije. Oni su prošle godine uložili sredstva u reparaciju krova i dogovor je da mi odradimo projekat za rekonstrukciju fasade i stolarije“, dodaje Veličković.