Naslovna Sport Završena stonoteniska liga: Negotinski stonoteniseri se plasirali u Drugu ligu Srbije

Završena stonoteniska liga: Negotinski stonoteniseri se plasirali u Drugu ligu Srbije

332
0

Negotinski stonoteniseri novi su članovi Druge lige Srbije, a ulazak u viši rang obezbedili su kao najmlađa ekipa u ligi.

Dragan Poljaković, Mladen Milovanović, Saša Janković i Petar Vidić; Foto: Aleksandar Janković

Poslednje, 18. kolo Kvalitetne lige za negotinske stonotenisere bilo je samo potvrda da su čitave ove sezone vredno radili. Sa 4:0 u duelu sa drugom ekipom STK “Medijana” iz Niša negotinski stonoteniseri ostvarili su svoju 16. uzastopnu pobedu, a sedmu zaredom sa maksimalnim rezultatom.

“To pokazuje superiornost mladih Negotinaca, koji su pet kola pre kraja obezbedili plasman u viši rang, Drugu ligu Srbije”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Dve pobede je u poslednjem kolu zabeležio Saša Janković, a po jednu Petar Vidić i Mladen Milovanović. Uz Milana Miloševića i Dragana Poljakovića, koji imaju stopostotni učinak, ali mali broj nastupa, ova mlada trojka ima skor koji je među najboljim u ligi. Stopostotan učinak ima još i Aleksa Mitić iz niškog “Radničkog”.

“Sledeće sezone nas očekuju mnogo jači mečevi, ali verujem u ove mlade momke, a ekipi će se verovatno priključiti Milošević, Bukvić i Andreja Miljković koji imaju višegodišnje drugoligaško iskustvo, a koji su ove sezone, zbog obaveza na fakultetu pauzirali. Druga liga je realan stepen takmičenja za ove mlade momke, što pokazuje da su prevazisli predhodni rang jer su u 18 mečeva izgubili samo 11 setova,  a  pobedili 71”, dodaje Miljković.

Ženska selekcija STK “Hajduk Veljko” koja se već takmiči u Drugoj ligi Srbije narednog vikenda gostupe u Pirotu, kao i najmlađi u okviru Omladinske lige.

“I mladi su takoreći osigurali prvo mesto u ligi, a ostaje da se odigraju još četiri kola u prolećnom delu. U jesenjem delu su bez poraza, te se očekuje osma titula od osnivanja kluba u Omladinskoj ligi”, kaže Slobodan Miljković.