Naslovna Sport Završena polusezona u Drugoj stonoteniskoj ligi Jug: Negotinke drugoplasirane

Završena polusezona u Drugoj stonoteniskoj ligi Jug: Negotinke drugoplasirane

179
0

Poslednja dva kola Druge lige Jug za stonoteniserke u seniorskoj konkurenciji završena su pobedom negotinske ekipe “Hajduk Veljko 2”. Ova ekipa je jesenji deo šampionata završila na drugom mestu.

Ekipa „Hajduk Veljko 2“: Mia Gerginović, Ana Jović, Vasilija Đuričić, Lana Jovanović, Neda Gerginović

Stonoteniserke ekipe “Hajduk Veljko 2” su ovog vikenda u Knjaževcu savladale sa po 4:0 ekipu STK “Copper” iz Bora, kao i domaćine iz STK Knjaževac.

U oba meča uspešne su bile Mia i Neda Gerginović, ali i Ana Jović i Vasilija Đuričić, kojima je data šansa da se pokažu, ali je zbog bolesti izostalo učešće Lane Jovanović.

Na kraju jesenjeg dela prvenstva “Hajduk Veljko 2” zauzeo je drugo mesto, odmah iza STK “Nec” iz Niša, ekipe koja je jedina uspela da u dosadašnjem delu šampionata porazi naš tim.

“Prolecni deo se nastavlja turnirom u Negotinu, gde ce se odigrati dva kola, a upravo jedno od njih je sa prvoplasiranim “Necom”, gde će se odlučiti pitanje pobednika Lige. Po igri i kvalitetu, možemo do pobede protiv “Neca”. Pitanje je jedino u kakvom će sastavu oni izaći. Učešće u Prvoj ligi iziskuje znatno veće troškove, a ekipi “Hajduk Veljko 2” osim titule i pehara pobeda i ne znači mnogo pošto se naša prva ekipa već takmiči u tom rangu, a ne postoji mogućnost da klub ima dve ekipe u Prvoj ligi. Takođe to bi bilo previše za nas, jer smo drugu ekipu oformili iz razloga što trenutno imamo u klubu veliki broj devojcica i da bi se u njoj kalile mlađe igračice i pripremale za prvu ekipu”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Pred stonoteniserima je do kraja ove polusezone još nekoliko pojedinačnih turnira, od kojih i najjači, Međunarodni novogodišnji turnir u Novom Sadu koji se boduje za rang liste Srbije.