Naslovna Kultura Završen Uskršnji likovni konkurs negotinskog Hrama Svete Trojice

Završen Uskršnji likovni konkurs negotinskog Hrama Svete Trojice

1502
0

Nakon jutarnje liturgije, sutra će u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice najuspešnijim likovnim stvaraocima konkursa za najlepše nacrtano i oslikano uskršnje jaje biti uručene prigodne nagrade.

Nagrađeni radovi u kategoriji – najlepše nacrtano jaje

Likovni konkurs u dve selekcije, najlepše nacrtano i najlepše oslikano uskršnje jaje, okupio je veliki broj naših sugrađana, a najviše je među njima bilo dece.

Na  Fejsbuk stranici Hrama Svete Trojice našla su se 294 rada koja su prošla dve selekcije. Prvu su svojim „sviđanjem“ izvršili korisnici ove društvene mreže, a konačnu odluku najuspešnijih radova, među 10 najviše lajkovanih, donela je komisija koju su činili sveštenici i članovi Crkvenog odbora negotinskog hrama.

U kategoriji crteža, za koju je pristigao veliki broj crteža dece, prvu i treću nagradu osvojila je Anđelina Njegušić, dok je druga nagrada pripala Mijatu Marinoviću.

Nagrađeni radovi u kategoriji – najlepše oslikano jaje

U kategoriji oslikanih jaja prvo mesto osvojila je Andrea Draganović, drugo Mateja Pavlović, a treću Luka Milutinović.

Nagrađenim učesnicima ovogodišnjeg Likovnog konkursa prigodne darove uručiće sutra u Hramu Presvete Bogorodice članovi Crkvenog odbora Hrama Svete Trojice, kao i  sponzor Market Aleksandrović.