Naslovna Kultura Završen Sabor likovnih umetnika u Zaječaru

Završen Sabor likovnih umetnika u Zaječaru

136
0

U zaječarskom teatru izložbom radova ovogodišnjih učesnika završen je 27.  Sabor likovnih umetnika Zaječara.

Detalj sa izložbe radova 27. Sabora likovnih umetnika u Zaječaru; Foto: Rajko Karišić

Umetnici iz svih krajeva Srbije, Adam Puslojić iz Kobišnice, Dragoljub Firulović Džo i Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina, Nina Švajber i Danica Krstić iz Zaječara, Dejan Trajković iz Vranja, Miroljub Sretenović iz Kragujevca, Milan Radaković iz Sombora  i Rajko Karišić iz Beograda minulih sedam dana stvarali su u Zaječaru, a dela sa ovogodišnjeg saborovanja postala su deo legata grada.

Upravo je izložbom ovogodišnjih radova i konferencijom za novinare na kojoj je video prezentacijom predstavljen kompletan rad umetnika i završen 27. Sabor likovnih umetnika u Zaječaru.

„U ovim teškim vremenima svakako treba ulagati u umetnost poštujući i podržavajući na taj način poznatu Heraklitovu izreku: Ars longa, vita brevis; Umetnost je večna, život je kratak“ , naglasio je selektor Sabora umetnički fotograf Rajko Karišić.

Ideja je, istakao je Karišić, da radovi sa ovogodišnjeg saborovanja, kao i pojedine slike sa prethodnih, budu izlagani na postavkama u svim gradovima odakle dolaze učesnici Sabora.

On je dodao da su se umetnici potrudili da stvore dela koja će dostojno reprezentovati kako autore tako i domaćine, kojima dela ostaju i izrazio nadu da će se okupiti na Saboru likovnih umetnika u Zaječaru i naredne godine.