Naslovna Društvo Završen Letnji sportski kamp u Negotinu

Završen Letnji sportski kamp u Negotinu

890
0

Nakon sedmodnevnih aktivnosti, sinoć je na Kusjaku završen Letnji sportski kamp u organizaciji Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

Više od 70 mališana uzrasta od četiri do 12 godina družilo se proteklih sedam dana u Letnjem sportskom kampu čiju inicijativu i realizaciju potpisuje Ana Ranđelović, profesor fizičkog vaspitanja.

Letnje druženje mališana našeg grada počelo je pre jedne decenije kao druženje u okviru Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko“, a u proteklih pet godina kamp je prerastao, zahvaljujući saradnji sa Sportskim savezom opštine Negotin, sportskim klubovima i saradnicima koji rade sa decom, u sportsko edukativnu priču, ističe Ana Ranđelović.

„Imali preko 20 aktivnosti u okviru kampa: zabavnih, sportskih, edukativnih. Sa puno pažnje pristupamo svemu tome sa idejom da ubuduće uspostavimo još bolju saradnju sa instutucijama kako bi cela ideja dobila pravu dimenziju, a Negotin ono što zaslužuje. Ove godine je bilo oko 70 dece i podelili smo ih u četiri uzrasne kategorije.  Najviše je bilo najmlađih od četiri i pet godina i tome se posebno radujemo jer u tom uzrastu deca treba da spoznaju sve motoričke sposobnosti i od toga se kreće, to je baza i odatle se granaju sve pozitivne stvari koje deca treba da ožive kod sebe i kasnije nadograđuju“, dodaje Ana Ranđelović.

I ove godine je Letnji sportski kamp realizovan na različitim lokacijama u gradu a sama završnica bila je na obali Dunava u okviru manifestacije „Dunav je naše more“.

Najmlađi su uživali na kusjačkoj plaži u druženju, a za svoj trud nagrađeni su medaljama i zahvalnicama.