Naslovna Sport Završen jesenji deo Druge lige za stonotenisere: Negotinci savladali Nišlije

Završen jesenji deo Druge lige za stonotenisere: Negotinci savladali Nišlije

167
0

U 10. kolu Druge lige Srbije za stonotenisere STK “Hajduk Veljko” savladao je sa 4:0 ekipu niškog “Radničkog”.

Saša Janković, Petar Vidić i Mladen Milovanović; Foto: A.Janković

Poslednje kolo u jesenjem delu šampionata odigrano je u sredu, umesto u nedelju, zbog učešća negotinskih stonotenisera na međunarodnom turniru A klase u Novom Sadu.

Meč je  odlično započeo Petar Vidić koji je u teškoj borbi savladao Martina Ljubenovića, inače jednog od boljih defanzivaca u ligi, sa 3:1, po setovima 13:11, 7:11, 11:5, 11:9.

STK “Radnički” Niš; Foto: A.Janković

Rekete su u drugom meču ukrstili  Mladen Milovanović i Aleksa Mitić, koji je do sada imao impozantan skor od 12 pobede  i dva poraza. Milovanović je, međutim, trijumfovao sa 3:0 (11:9, 11:6, 13:11).

Saša Janković sigurno i rutinski savladao je Dimitrija Cvetkovića sa 3:0, po setovima 11:9, 11:8, 11:7, a Vidić je u četvrtom meču protiv Mitića zabeležio novu pobedu sa 3:0 (11:9, 11:6, 11:8), što ga uz skor od 17 pobeda i dva poraza svrstava mešu nekoliko najuspešnijih u ligi. Petar je ujedno sa 14 godina i najmlađi takmičar.

Foto: A.Janković

“Neočekivano visoka pobeda od 4:0  daje dobre izglede da se u drugom delu, u slučaju da se nađu više ekipa sa istim brojem bodova , da u tom slušaju za plasman odlušuje i set razlika ili  međusobni skor. Ekipe, koje se očekuju da nam budu direktni konkurenti su svakako niški i “Radnički” iz Pirota koje smo savladali sa po 4:0 i Topličanin koga smo pobedili sa 4:2”, kaže Slobodan Miljković, trener  STK “Hajduk Veljko”.

Drugi deo sezone, inače počinje naredne godine, 7. i 8. februara. Do tada, navode u klubu, mladim stonoteniserima Negotina prestoje nekoliko pojedinačnih takmičenja kao i pripreme pred nastavak sezone.