Naslovna Sport Zlato i srebro negotinskim stonoteniserima na Ekipnom prvenstvu centralne Srbije

Zlato i srebro negotinskim stonoteniserima na Ekipnom prvenstvu centralne Srbije

481
0

U Kruševcu je ovog vikenda održano Ekipno prvenstvo centralne Srbije za kadete i kadetkinje na kojem su sjajne rezultate osvojili u obe kategorije i ekipe STK “Hajduk Veljko”.

Mia Gerginović, Lana Jovanović i Neda Gerginović; Foto: Igor Gerginović

Sestre Gerginović, Mia i Neda i Lana Jovanović, članice STK “Hajduk Veljko” iz Negotina, osvojile su na prvenstvu centralne Srbije zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja pobedivši u polufinalu favorizovanu ekipu STK “Stoni” iz Nisa, a u finalu STK “Belo Polje” iz Surdulice.

Iako igraju u mlađim kadetima, ove tri negotinske stonoteniserke pokazale su da se na njih može računati i u jačim kategorijama.

“Time je naš klub objedinio sve titule u ženskoj ekipnoj konkurenciji; mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke. To je i potvrda da je stvoren jedan kontinuitet u razvoju ženskog stonog tenisa u Negotinu i da dugogodisnje prisustvo u Drugoj i Prvoj ligi Srbije nije slučajnost”, kaže trener Slobodan Miljković.

Pavle Pucarević, Jovan Milošević i Dušan Katalinić; Foto: Igor Gerginović

I negotinska kadetska selekcija u muškoj kategoriji u sastavu: Pavle Pucarević, Jovan Milošević i Dušan Katalinić, kome je ovo bio i prvi nastup u kadetskoj selekciji okitila se medaljom i to srebrnom.

Dobrom i ujednačenom igrom kadeti su stigli do finala u kojem su poraženi od kruševačkog STK “Napredka”.

“Kadeti su, takopđe, otišli bez većih šansi da se vrate sa nekom od medalja, pogotovu posle odlaska Petra Vidića u STK “Banat”  i malog zastoja u radu sa muškom selekcijom. Tako nije mislio Pavle Pucarević koji igra sve bolje i sa više samopouzdanja i koji je do finala zabeležio sve same pobede”, dodaje Miljković.