Naslovna Društvo COVID-19 Zaštitne maske obavezne i na negotinskoj pijaci

Zaštitne maske obavezne i na negotinskoj pijaci

1113
0

I prodavci i kupci na Zelenoj, Mlečnoj i Cvetnoj pijaci moraju da na propisani način nose zaštitnu masku, odlučio je Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Štab za vanredne situacije naložio je Javnom komunalnom preduzeću „Badnjevo“ da sa Zelene, Cvetne i Mlečne pijace udalje sve prodavce odnosno zakupce tezgi koji na propisan način ne nose zaštitne maske.

JКP „Badnjevo“ je dužno da, shodno zaključcima Štaba sa sednice od 10. jula, koji stupaju na snagu odmah, svakodnevno vrši čišćenje i dezinfekciju na Zelenoj, Cvetnoj i Mlečnoj pijaci, a u slučaju da se to ne poštuje Štab za vanredne situacije će, kako navode u zaključku, doneti odluku o zatvaranju pijace.

Pojačana dezinfekcija vrši se i na javnim površinama u gradu kao što su gradski parkovi, sportska i dečija igrališta, pešačke zone i trga u centru grada, gradske pijace, površina ispred državnih i kulturnih institucija, banaka, pošte, saobraćajnica i to dva puta nedeljno, a petkom se dezinfikuju javne površine oko objekta za smeštaj starih osoba u domovima i gerontološkim centrima na teritoriji opštine Negotin.

Sprovođenje mera kontroliše komunalna inspekcija Opštinske uprave opštine Negotin i drugi zakonom određeni nadležni organi, a svako nepoštovanje povlači prekršajnu odgovornost, u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19.

.