Naslovna Društvo COVID-19 Zaštitne maske iz modne radionice Negotinke Ane Pavlović

Zaštitne maske iz modne radionice Negotinke Ane Pavlović

1727
0

Ana Pavlović, naša sugrađanka već danima šije maske u humanitarne svrhe za one kojima su najpotrebnije, zaposlene u zdravstvu, državnim institucijama i svoje sugrađane.

Foto: Privatna arhiva

Nedostatak maski u apotekama i Zdravstvenom centru bio je motiv da naša sugrađanka, kreatorka Ana Pavlović pokrene svoju malu proizvodnju ovog neophodnog zaštitnog sredstva u borbu protiv aktuelnog Covida 19.

U sterilnoj zoni, opremeljena rukavicama i maskom, Ana šije već danima zaštitne maske za zaposlene u negotinskom Zdravstvenom centru, lokalnoj samoupravi, državnim institucijama, ali i za svoje sugrađane koji su joj se ovih dana javljali.

Maske koje je sama osmislila i kreirala imaju sa prednje strane ojačan nepopusni materijal sa posebim umetkom u kome se mogu menjati po potrebi pamučne gaze, a ako ih nema onda se, kaže Ana, mogu koristiti i papirne maramice.

„U pripremi su maske koje ću raditi i dalje za potrebe opštine Negotin, ali će jedan deo proizvodnje biti usmeren i na Kladovo i Donji Milanovac. Moja želja je da svi ostanemo zdravi, ali i pokažemo svoju humanost“ kaže Ana Pavlović, Negotinka koja ovih dana ima pune ruke posla u želji da svima izađe u susret.