Naslovna Društvo Zaštita životne sredine deo obrazovnog sistema: Umetnost reciklaže u OŠ „Branko Radičević“

Zaštita životne sredine deo obrazovnog sistema: Umetnost reciklaže u OŠ „Branko Radičević“

390
0

U 29 lokalnih samouprava u Srbiji počela je realizacija pilot projekta  „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“. Negotinska Osnovna škola „Branko Radičević“ je aktivni učesnik ovog projekta.

Pilot projekat „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“ realizuje se u 29 JLS; Foto: OŠ „Branko Radičević“

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo zaštite životne sredine otpočeli su zajednički pilot projekat u 29 jedinica lokalne samouprave pod nazivom „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“.

Zadatak ovog projekta, čija je realizacija u toku, je da podigne svest kod učenika u najranijem uzrastu o važnosti zaštite životne sredine. Krajnji cilj je izrada dokumenta tokom 2022. godine koji će biti predat na usvajanje Vladi Srbije a zatim i primena programa u sistemu formalnog obrazovanja u svim osnovnim školama u Srbiji.

U Negotinu se realizuje projekat „Umetnost reciklaže“; Foto: OŠ „Branko Radičević“

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Negotinu jedna je od škola koja je deo pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“. U edukaciju učenika, koliko je važno očuvati životnu sredinu, ušli su svojim školskim projektom „ Umetnost reciklaže“.

Prvi korak je bilo predavanje kome su pored učenika, članova ekološke sekcije  i nastavnika ove škole prisustvovali i partneri na projektu, predstavnici lokalne samouprave Dragan Radovanović i Slobodan Dijanović, kao i Jasna Vasić, načelnica Školske uprave Zaječar.