Naslovna Ekonomija Zapošljavanje u fokusu: Kompanija “Srbija Ziđin Majning” predstavila svoju ponudu u Negotinu

Zapošljavanje u fokusu: Kompanija “Srbija Ziđin Majning” predstavila svoju ponudu u Negotinu

1993
0

U prostorijama Ispostave Negotin Filijale Bor Nacionalne službe za zapošljavanje danas je održan Info dan u okviru kojeg su predstavnici kompanije “Srbija Ziđin Majning” promovisali svoj svoj rad i ponudu slobodnih poslova kandidatima sa područja opštine Negotin.

Za četiri godine kompanija “Srbija Ziđin Majning” sa svojih 1213 zaposlenih, od kojih su preko hiljadu domaći radnici, postala je jedan od nosilaca ekonomskog i društvenog razvoja ovog kraja. Poslujući na zdravim ekonomskim principima, uz primenu savremenih tehnologija i visokih ekoloških standarda, stvorena je i potreba za radnom snagom različitih kvalifikacije, od operatera i tehničara u rudarskom sektoru do visokoobrazovanih stručnjaka kao što su inženjeri, pravnici, ekonomisti i stručnjaci za zaštitu životne sredine, pa je iz tih razloga i Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa kompanijom „Srbija Ziđin Majning“ organizovala Info dan u Negotinu, pružajući nezaposlenima iz tog područja mogućnost upoznavanja sa radom i slobodnim poslovima u prvom srpskom zelenom rudniku.

“Jedan smo od najpoželjnijih poslodavaca trenutno, ne samo u Boru nego u celoj istočnoj Srbiji, a imamo kolege i iz ostalih delova Srbije. Najviše naših kolega dolazi sa područja Bora, zatim  Zaječara, a povećava se i broj radnika koji dolaze iz Knjaževca. Prvi put smo u Negotinu. Nismo očekivali ovako veliki odaziv s obzirom da je počela sezona godišnjih odmora ali se javilo četrdesetak nezaposlenih koji su se raspitivali o kompaniji, o poslovima koje nudimo”, kaže Kristina Lazić,  zamenik supervizora u Sektoru za ljudske resurse.

Kristina Lazić,  zamenik supervizora u Sektoru za ljudske resurse

Kompanija “Srbija Ziđin Majning” osim zarada i visokih standarda bezbednosti na radu daje šansu mladima svih kvalifikacija.

“S obzirom da smo rudarska kompanija fokus nam je na službi rudarstva i pogonu za preradu minerala, odnosno na flotaciji. Uglavnom su to pozicije operatera transportnim trakama, pumpara, tražimo i veliki broj bravara, zavarivača, električara, rudarske tehničare, ali i visokoobrazovane kadrove: mašinske, rudarske, elektro inženjere, pravnike, ekonomiste, inženjere zaštite na radu, inženjere zaštite životne sredine. Iako tražimo ljude sa iskustvom, na pozicijama sa visokim obrazovanjem, dobrodošli su i svi ostali”, navodi Kristina Lazić.

Kao društveno odgovorna kompanija, koja postavlja visoke standarde poslovanja u ekologiji, saradnji  sa lokalnom zajednicom, kao i upravljanju zdravljem i bezbednošću, “Srbija Ziđin Majning” uvela je i program mentorstva koji je, iako je zaživeo septembra 2022. godine, već dao odlične rezultate.

“Kolektiv je mlad i kako bismo pomogli našim mladim kolegama da uđu u kolektiv uveli smo program mentorstva koji podrazumeva da svaki novozaposleni koji je tek završio studije ima starijeg kolegu – mentora, koji radi dugi niz godina kako bi ga na najbolji način pripremio za radno mesto”, ističe Kristina Lazić,  zamenik supervizora u Sektoru za ljudske resurse “Srbija Ziđin Majninga”.

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Bor Info dan u Negotinu organizovala je upravo na inicijativu “Srbija Ziđin Majninga” kako bi pružila priliku nezaposlenima sa teritorije opštine Negotin da se u neposrednom kontaktu upoznaju sa uslovima rada u prvom srpskom zelenom rudniku i kadrovskim potrebama ovog velikog poslodavca.

“Kompanija “Srbija Ziđin Majning”, prvi zeleni rudnik u Srbiji, pored “Ziđin Kopera” jedan je od  najvećih poslodavaca na regionu. Zato smo se potrudili da pozovemo veliki broj ljudi, kako onih koji duže čekaju na zaposlenje, tako i onih koji traže promenu zaposlenja. Zadovoljni smo, s obzirom na strukturu nezaposlenih na teritoriji opštine Negotin gde imamo 1.580 nezaposlenih, od kojih 750 sa prvim i drugim stepenom, a 650 sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme. Očekujemo da ovaj Info dan vrlo brzo pokaže rezultate zaposlenjem ljudi iz ovog kraja”, kaže Lidija Načić, vršilac dužnosti direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Boru.