Naslovna Politika Zakazana peta sednica SO Negotin: O energetskoj efikasnosti i drugim temama u...

Zakazana peta sednica SO Negotin: O energetskoj efikasnosti i drugim temama u petak

380
0

Predsednik Skupštine opštine Negotin, mr Milan Uruković, zakazao je za petak 11. februar godine petu sednicu lokalnog parlamenta.

Dnevnim redom predviđeno je da odbornici razmatraju predlog odluke o finansijskoj podršci za unapređenje energetske efikasnosti stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća na teritoriji opštine Negotin, za koju je u budžetu predviđena suma od osam miliona dinara, a isto se toliko očekuje i iz republičkog budžeta. Ova odluka je neophodna kako bi se sprovela dalja procedura vezana za ovaj kompleksan posao.

Na dnevnom redu je i razmatranje odluke o dopuni odluke o prečišćavanju i distribuciji vode i prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, predlog odluke o gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji opštine Negotin, kao i odluka o usvajanju lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u opštini Negotin za period 2022 -2024. godine.

Odbornici će razmatrati i rešenja o izmeni i dopuni rešenja o imenovanju stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Negotin, o izmeni rešenja o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora Narodne biblioteke “Dositej Novaković“ Negotin, o dopuni rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji opštine Negotin, kao i rešenje o izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Sednica je zakazana za 10 časova i biće održana u velikoj sali Skupštine opštine Negotin.