Naslovna Ekonomija Zajednička inicijativa i jačanje kapaciteta vinske rute „Duh Balkana“

Zajednička inicijativa i jačanje kapaciteta vinske rute „Duh Balkana“

439
0

Unapređenje kapaciteta članova prekograničnog Udruženja „Duh Balkana“ i organizacija zajedničkih događaja sa ciljem bolje promocije i privlačenja novih turista osnovna je vodilja digitalne platforme puteva vina „Duh Balkana“.

Foto: Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS)

U okviru projekta, koje sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, a koji realizuju Udruženje „Duh Balkana“ iz Knjaževca i Privredna komora Vidina, formirano je osam puteva vina Duh Balkana kroz vinograde istočne Srbije sve do zapadne Bugarske.

Oni se nalaze na digitalnoj platformi putevi vina “Duh Balkana” koja je dostupna na OVOM linku.

Na platformi možete saznati sve o putevima vina „Duh Balkana“, možete besplatno koristiti online mape i upoznati glavne znamenitosti i atrakcije. Ovde su predstavljene najbolje vinarije, restoran i objekti smeštaja i još mnogo toga.

„U istočnoj Srbiji je najstarije urbano naselje u Evropi, ovde su rimski imperatori gradili palate a moderni graditelji krotili Dunav. Ovde je prava netaknuta priroda, planine spremne za avanture, banje za opuštanje a pećine za istraživanje. Ovde stvarnost postaje čarolija. Naporan rad, posvećenost i znanje, sve je to potrebno da bi se stvorilo dobro vino. Vina sa karakterom u sebi nose jačinu zemlje, svu blagodet prirode, a pojava im je fascinantna i moćna. Ova vina nastaju iz ljubavi i strasti i mogu se ocenjivati samo sa strašću. Takva su vina u istočnoj Srbiji i zapadnoj Bugarskoj“, poručuju u knjaževačkom Udruženju „Duh Balkana“ i Privrednoj komori Vidin.