Naslovna Društvo COVID-19 Zabrana ulaska u Srbiju iz područja ugroženih korona virusom

Zabrana ulaska u Srbiju iz područja ugroženih korona virusom

387
0

Vlada Srbije uvela je privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

Privremena zabrana ulaska u Srbiju odnosi se na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Kine, Južne Koreje, Irana i u delovima Švajcarske.

Uvedena je i preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom širenjem virusa kao i žarištima epidemije.

“Ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo,  preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od korona virusa u Srbiji je četiri”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Zvaničnici ističu da je pojačana kontrola na graničnim prelazima i na aerodromima, a građane pozivaju da isključivo prate savete struke.

“Ministarstvo zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mrežom zavoda za javno zdravlje i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim koronavirusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim organima i institucijama”, stoji u saopštenju koje je danas objavila Vlada Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.