Naslovna Društvo COVID-19 Zabrana ulaska u Srbiju iz područja ugroženih korona virusom

Zabrana ulaska u Srbiju iz područja ugroženih korona virusom

403
0

Vlada Srbije uvela je privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

Privremena zabrana ulaska u Srbiju odnosi se na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Kine, Južne Koreje, Irana i u delovima Švajcarske.

Uvedena je i preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom širenjem virusa kao i žarištima epidemije.

“Ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo,  preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od korona virusa u Srbiji je četiri”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Zvaničnici ističu da je pojačana kontrola na graničnim prelazima i na aerodromima, a građane pozivaju da isključivo prate savete struke.

“Ministarstvo zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mrežom zavoda za javno zdravlje i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim koronavirusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim organima i institucijama”, stoji u saopštenju koje je danas objavila Vlada Srbije.