Naslovna Društvo Zabrana kretanja nesavesnim kamiondžijama

Zabrana kretanja nesavesnim kamiondžijama

285
0

Na teritoriji Negotinske i Timočke krajine zabranjeno je kretanje za teretna vozila preko svih prevoja.

fotografija: Igor Mitrović

Kako navode u centralnom punktu kompanije Štrabag DOO, ogranku Preduzeća za puteve Zaječar, zbog nesavesnih vozača koji ne poseduju zimsku opremu “što je u suprotnosti sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom”, u ovoj firmi, čije zimske službe održavaju puteve prvog i drugog prioriteta u Negotinskoj i Timočkoj krajini, bili su prunuđeni da kamionima zabrane kretanje preko prevoja u ovom kraju.

I JP “Putevi Srbije” obavestili su vozače da zabrana kretanja za šlepere i kamione važi na brojnim putnim pravcima u Borskom i Zaječarskom okrugu gde je obavezna zimska oprema, a savetuje se i oprezna vožnja.

To važi na putevima prema graničnim prelazima Mokranje, Đerdap i Vrška čuka, kao i na putu  Dušanovac- državna granica sa Rumunijom (granični prelaz Kusjak).

Zabrana kretanja kamionima i šleperima važi i na putevima drugog prioriteta Luka – Salaš –Brusnik – Rečka – Negotin, zatim Plavna – Popovica – Sikole – Salaš, Negotin – Radujevac – Prahovo – Samarinovac – veza sa državnim putem II А 168, Slatina – Štubik, kao i put drugog prioriteta A-169 veza sa državnim putem IB 33 – Veljkovo -Šipikovo – Zaječar – Lasovo.