Naslovna Društvo Za više od 300 usluga MUP-a elektronsko plaćanje taksa i naknada

Za više od 300 usluga MUP-a elektronsko plaćanje taksa i naknada

736
0

Građani Srbije sve uplate za više od 300 usluga koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova vezane za lična dokumenta i druge usluge da sada će moći da plate elektronskim putem.

Ministarstvo unutrašnjih poslova omogućilo je građanima, ali i firmama da takse i naknade za usluge koje pruža plate jednostavno i lako – bez čekanja u redovima.

Sve usluge koje MUP pruža od 16. marta mogu da se plate elektronskim putem, preko portala eUprava „Plati“, kreiranjem jedinstvene uplatnice, saopštio je MUP.

Ova usluga dostupna je i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova, u rubrici građani – dokumenta građana.

“Građanima će biti omogućeno da to urade i na šalteru policijskih stanica, kao i da sa jedinstvenom uplatnicom koju su dobili preko usluge „Plati“ plaćanje obave u bankama ili poštama. Uplatu mogu obaviti Dina, Viza, Master i Maestro platnom karticom svih banaka koje posluju na tržištu Srbije, kao i elektronskim novcem i integrisanim elektronskim bankarstvom”, navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Građani sada više neće morati da prilikom podnošenja zahteva nose papirni dokaz o uplati. Uspostavljeni sistem biće od velikog značaja za javnu upravu, ističu u MUP-u, jer prvi put svaki nalog dobija svoj jedinstveni poziv na broj, na osnovu koga se rasknjižava nalog o uplati.

“Usluga „Plati“ svim učesnicima u procesu plaćanja obezbeđuje sve neophodne podatke za kreiranje parametara uplate, provere statusa plaćanja i izvršenja usluge.  Sistem kreira jedinstveni platni nalog za svaku uslugu i jedinstveni poziv na broj odobrenja. Obaveštavamo građane da u slučaju da su izvršili uplatu taksi i naknada, za usluge koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova, zaključno sa 15. martom mogu ih realizovati na šalteru policijskih stanica”, dodaju u  Ministarstvu unutrašnjih poslova.