Naslovna Društvo Za vikend povećanje nivoa reka u opštini Negotin

Za vikend povećanje nivoa reka u opštini Negotin

332
0

Tokom vikenda na svim rekama u regionu doći će do povećanja nivoa vodotokova, saopštio je Stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje od snega, snežnih nanosa i poplava Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin.

Timok, fotografija: Opština Negotin

Beli Timok biće u porastu do 11.marta sa “prevazilaženjem redovne odbrane kod Knjaževca a granice vanredne odbrane od poplava kod Zaječara”. Tokom ovog perioda dežurne ekipe će obilaziti sve vodotokove, potoke i reke u opštini Negotin.

Nivo Timoka kod Trnavca  je u opadanju, dok je kod Belog Timoka zabeleženo blago povećanje. U Vražogrncu i Zaječaru je zbog naglog topljenja snega, ali i smećem zapušenih odvodnih kanala došlo do izlivanja jaruga u Vražigrncu i u zaječarskom naselju Podliv. Beli Timok se izlio i u Velikom izvoru potopivši plodne oranice.

Timok, fotografija: Opština Negotin

U opštini Negotin, Stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje od snega, snežnih nanosa i poplava Štaba za vanredne situacije, doneo je naredbu kojom je obavezao sela da se uključe u zaštitu i spašavanje stanovništa od snega, snežnih nanosa i poplava.

Mesne zajednice u Plavni, Štubiku, Vratni, Malajnici, Trnjanu i Dupljanu dužne su da pruže svu logističku pomoć na terenu ekipama nadležnim za čišćenje snega i procene hitnost intervencije čišćenja snega na teritoriji svog sela.

Predsednicima i članovima Mesnih zajednica, u selima kojima zbog naglog otapanja snega preti opasnost od poplava, naloženo je da prate vodostaj na vodotokovima, rekama i potocima, te da obaveste nadležne čim uoče promene.

Donete su odluke i o postupanju u slučaju hitnosti zbog zdravstvene ugroženosti građana i hitnosti i prioriteta u čišćenju snega.

Stručno-operativni tim za zaštitu i spasavanje od snega, snežnih nanosa i poplava Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin preporučio je i pčelarima koji u blizini vodotokova imaju svoje košnice, da ih obezbede, u slučaju da dođe do izlivanja vodotokova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.