Naslovna Društvo Za uvođenje digitalnih udžbenika Vlada Srbije izdvaja 70 miliona evra

Za uvođenje digitalnih udžbenika Vlada Srbije izdvaja 70 miliona evra

202
0

Prva obuka nastavnika naše opštine za korišćenje digitalnih udžbenika počinje tokom vikenda u Kladovu.

Ilustracija, pixabay.com

Učiteljice, koje će 1. septembra sa prvacima raditi po novom programu i nastavnici koji će predavati petacima, ovog vikenda obučavaće se za korišćenje elektronskih udžbenika i digitalnih obrazovnih materijala koja počinje već od septembra.

Dvodnevna obuka u Kladovu prva je u nizu, i sem znanja prosvetnim radnicima pruža i mogućnost da svoj kabinet opreme laptopom i projektorom, kao i digitalnim  sadržajima koje će koristiti svakodnevno u nastavi.

Do početka školske godine očekuje se organizacija još jedne obuke za prosvetne radnike, koji su se na otvoreni konkurs prijavili u drugom krugu.

Sa prosvetnim radnicima u Srbiji radiće 70 edukatora koji su tokom avgusta prošli obuku za mentore za elektronske udžbenike  i digitalne obrazovne materijale.

Digitalizacija nastave i uvođenje digitalnih materijala kao i jačanje kompetencija nastavnika da mogu da prate savremene trendove, projekat je nastao kao inicijativa kabineta premijerke Srbije  u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Zavodom za unapređenje obrazovanja.