Naslovna Društvo Za unapređenje rada negotinske lokalne poreske administracije donirano 3,1 milion dinara

Za unapređenje rada negotinske lokalne poreske administracije donirano 3,1 milion dinara

181
0

U opštini Negotin realizovan je projekat unapređenja rada lokalne poreske administracije koji sa 3,1 milion dinara finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Foto: Opština Negotin, Vule Marković

Projekat podrazumeva nabavku informacionog sistema za podršku administriranju fiskalnih formi u opštinskoj upravi, ali i sanaciju i dopunu mrežne infrastrukture i zamenu zastarele opreme u opštinskoj upravi i odeljenjima za urbanizam i lokalnu poresku administraciju, koja su u izdvojenim objektima.

U okviru projekta kompletno je opremljena kancelarija informacionog sistema, postavljeno neprekidno napajanje za telefonsku centralu, zamenjeni zastareli delovi opreme, realizovana obuka za korišćenje sistema, ali i nabavljena oprema.

„Ove godine smo aplicirali kod Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu projektom koji se odnosi na unapređenje i osavremenjavanje rada lokalne poreske administracije i opštinske uprave. Reč je o IT sektoru u kome smo imali probleme. Realizacijom projekta i nabavkom, sanacijom i zamenom mreže i opreme problemi su rešeni“, istakao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin; Foto: Opština Negotin, Vule Marković

U okviru ovog  projekta, čija je ukupna vrednost 3.143.450 dinara, nabavljeno je 10 računara, 13 štampača, osam monitora, 12 skenera, dve kamere čime je omogućen kompletan video nadzor prostorija Opštinske uprave, prateća oprema i 12 laptop računara, od kojih je 11 namenjeno članovima Opštinskog veća, čime se, kažu nadležni, postižu značajne uštede u materijalu i vremenu za organizovanje sednica, a rad Opštinskog veća čini efikasnijim.

 „Projekat je realizovan, oprema je stigla i već se koristi i mi smo tehnički povezani sa državnim organima i drugim samoupravama. Sistem je brži, efikasniji što će koristiti  i građanima“, dodao je Veličković.