Naslovna Društvo Za učešće na Sajmu suvenira u Negotinu prijavilo se 46 izlagača

Za učešće na Sajmu suvenira u Negotinu prijavilo se 46 izlagača

1094
0

U Negotinu će 4. avgusta u 10 sati biti otvorena izložbeno-prodajna manifestacija Sajam suvenira i starih zanata.  Od organizatora u Turističkoj organizaciji saznajemo da je učešće prijavilo 46 izlagača iz cele Srbije, od kojih je 11 iz negotinske opštine. Među učesnicima i izlagači iz Makedonije.

U sredu i četvrtak, 4. i 5. avgusta u vremenu od 10 do 22 sata u centralnom gradskom parku biće postavljeni štandovi na kojima će zainteresovani posetioci moći da pazare suvenire i proizvode domaće radinosti, med, vino, kao i unikatni nakit od raznih materijala, magnete, predmete od drveta…

„Kao i ranijih godina, Sajam suvenira je deo „Negotinskog leta“. Idealno vreme za njegovo organizovanje je kraj jula, početak avgusta kada je u našem gradu puno ljudi koji žive u drugim gradovima Srbije ili u inostranstvu. Prilika je za kupovinu suvenira, darova koji se nose iz našeg grada prijateljima i familiji na poklon. Pored naših lokalnih izlagača, na Sajmu učestvuju i izlagači iz okolnih gradova pa možemo reći da je sajam regionalnog karaktera. Štandovi su besplatni, interesovanje je bilo veliko, kapaciteti Sajma popunjeni. Cilj nam je da promovišemo domaće proizvođače, ali i da oni koji borave u tom periodu u Negotinu ponesu iz našeg grada neki lep suvenir“ , kaže Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin.

Posetioce Sajma u sredu 4. avgusta od 20 sati u Muzičkom paviljonu očekuje i bogat kulturno-zabavni program u okviru kojeg će nastupiti dečiji folklor KUD „Floričika“ iz Jabukovca, etno grupa „Gergina“ i sastav „KontrAkord“.