Naslovna Društvo Za učenike osnovnih škola maj u znaku republičkih takmičenja

Za učenike osnovnih škola maj u znaku republičkih takmičenja

470
0

Negotinski osnovci pokazaće svoje znanje na deset republičkih smotri, a danas na smotri iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja.

Nakon prvih medalja koje su stigle sa republičke smotre znanja iz fizike, a koje su nam doneli Aleksa Paunović, učenik šestog razreda OŠ “Branko Radičević“ i Uroš Stojanović, učenik sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, od naših vrednih osnovaca očekujemo medalje i pohvale sa preostalih deset republičkih takmičenja za koje su stekli plasman.

Danas, 11.maja za Beograd na republičku smotru Tehničkog informatičkog obrazovanja putuje petoro učenika naše opštine kao predstavnici borskog okruga.

U kategoriji tehnike i tehnologije u disciplini automodelarstvo nadmetaće se Mihajlo Matović učenik šestog razreda OŠ “Vuk Karadžić“. Iz iste škole dolazi i Anđela Popović, učenica petog razreda i takmičiće se  u disciplini praktična izrada rada po zadatku.

U istoj disciplini takmičiće  se i  Luka Mirović, učenik šestog razreda, Milica Savić, učenica osmog razreda OŠ “Branko Radičević“. Iz iste škole dolazi Jovana Dujkić, a njena disciplina je brodomodelarstvo.

Mentori takmičara osnovnih škola su Žika Savuljesković i Miloš Jotić.