Naslovna Društvo COVID-19 Za tri nedelje marta u Negotinu 517 kovid slučajeva

Za tri nedelje marta u Negotinu 517 kovid slučajeva

1246
0

U opštini Negotin u poslednja tri dana evidentirana su 82 kovid slučaja, od kojih i kod dvojice dečaka od dve i pet godina. Na kovid odeljenjima negotinske bolnice preminulo je četvoro naših sugrađana

Analizom uzoraka 24 PCR i 159 antigen testova na teritoriji opštine Negotin, od petka 19. do nedelje 21. marta, potvrđena su još 82 slučaja kovida, od kojih kod 40 osoba ženskog pola od 23 do 83 godine, kao i kod 42 osobe muškog pola, od kojih najmlađi imaju dve i pet godina, a ostali od 28 do 86 godina.

U negotinskoj bolnici, na tri kovid odeljenja, zbrinuto je ukupno 46 pacijenata, od kojih je 17 na kiseoniku. Nažalost u ova tri dana bitku sa kovidom izgubila su četiri pacijenta.

Tokom vikenda, navode u Zdravstvenom centru u Negotinu, primljeno je 13 novoobolelih sa srednje teškom i težom kliničkom slikom, šestoro je otpušteno iz bolnice, a jedan je transportovan u Kovid bolnicu Kruševac.

U Kruševcu je inače zbrinuto 25 Negotinaca, a u Kovid bolnici Batajnica dva pacijenta iz ovog kraja.

Od početka marta kontinuirano se beleži porast broja obolelih, u proseku dvadesetak dnevno. Ovog petka zabeležena su 38 slučajeva, najviše u jednom danu.

Od 1. do 21. marta u opštini Negotin pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona potvrđen je kod ukupno 517 osoba, što je imajući u vidu da je u od početka epidemije najviše obolelih čak 632 bilo u decembru, prilično zabrinjavajuće.

Porast broja pacijenata zabeležen je i u obe kovid ambulante u poslednja tri dana. Lekari pedijatrijske kovid ambulante obavili su 27 pregleda, od kojih se 21 pacijent predškolskog i školskog uzrasta javio prvi put, a u kovid ambulanti na Medicini rada u ovdašnjem Domu zdravlja zabeležena su 183 pregleda, od kojih se lekarima prvi put sa simptomima respiratorne infekcije i sa povišenom temperaturom javilo 105 osoba, dok je 78 došlo na kontrolu.